Logo regio-voetbal.nl
Foto:

Oranje Wit gaat ook samenwerken met Feyenoord Soccer Schools

  •   keer gelezen   Nieuws

DORDRECHT • Feyenoord en Oranje Wit intensiveren hun samenwerking vanaf het seizoen 2021-2022. 


Oranje Wit is sinds 2016 Academy Partner van Feyenoord. Per komend seizoen werkt de amateurclub ook samen met Feyenoord Soccer Schools. Dit betekent dat de onderbouw van de amateurclub – O8, O9 en O10 – eenmaal per week getraind wordt door trainers van Feyenoord Soccer Schools. Daarbij wordt een aantal talentvolle jeugdtrainers van Oranje Wit opgeleid door Feyenoord. Als onderdeel van deze samenwerking kunnen alle jeugdleden van Oranje Wit – tegen betaling – bovendien een unieke trainingsmodule van Feyenoord Soccer Schools volgen. Ook niet-leden kunnen deelnemen aan deze voetbalschool. 

Kwaliteitsimpuls
“De intensivering van de samenwerking met Feyenoord betekent een kwaliteitsimpuls voor onze jeugdopleiding”, vertelt Ron Stieding, voorzitter voetbalbestuur van Oranje Wit. “Als Regionale Jeugdopleiding (RJO) bieden we al één van de beste jeugdopleidingen in de regio; de samenwerking met Feyenoord Soccer Schools is een extra stap in kwaliteit en professionaliteit.”

Dit deel van de samenwerking richt zich op alle teams in de onderbouw van de club. Stieding: “We richten ons op de O8 tot en met O10 omdat we vinden dat die teams de afgelopen jaren wat onderbelicht waren bij Oranje Wit. In de midden- en bovenbouw beschikken we over gediplomeerde trainers en diverse vormen van extra aanbod.” 

Zowel de breedte- als selectieteams van de O8, O9 en O10 profiteren van de samenwerking: “We maken uiteraard geen onderscheid tussen selectie- en breedteteams. Oranje Wit biedt een goede jeugdopleiding en gelijke kans aan iedereen.”

Opleiding van jeugdtrainers
De samenwerking tussen Feyenoord Soccer Schools en Oranje Wit gaat verder dan alleen de wekelijkse training van de teams uit de onderbouw. “We willen de basis professionaliseren en de kwaliteitsimpuls die Feyenoord onze jeugdopleiding gaat geven, behouden”, aldus Ron. “Ook als de samenwerking met Feyenoord Soccer Schools weer ophoudt. Daarom wordt een aantal talentvolle jeugdtrainers van Oranje Wit het komend seizoen (verder) opgeleid door de trainers van Feyenoord.”

Feyenoord kijkt uit naar samenwerking
Robbert Mercx, coördinator van Feyenoord Soccer Schools, is verheugd met de vernieuwde samenwerking. “Wij dragen graag een steentje bij aan de talentontwikkeling van Feyenoords Academy Partner Oranje Wit. Wij staan komend seizoen klaar om de jeugdtrainers te helpen bij hun ontwikkeling, wat het niveau van de jeugdopleiding van Oranje Wit ten goede zal komen. Fantastisch om de bestaande samenwerking tussen Feyenoord en Oranje Wit op deze manier uit te breiden en verder te intensiveren. Wij kijken uit naar de start van het nieuwe seizoen en de eerste trainingsmiddag bij Oranje Wit op 1 september 2021!”

Feyenoord Trainingsmodule
Een ander onderdeel van de samenwerking met Feyenoord Soccer Schools is een tien weken durende trainingscyclus voor alle jeugdleden én niet-leden van Oranje Wit. “Jeugdleden van onze club en daarbuiten kunnen zich inschrijven voor de Feyenoord Trainingsmodule die op zondag bij Oranje Wit gegeven zal worden. Deelname is tegen betaling; dat geldt ook voor onze leden.”

Het jaarlijkse Soccer Camp dat Feyenoord houdt bij Oranje Wit, blijft bestaan. Ron: “Dit voetbalkamp wordt komende zomer voor de tweede keer gehouden bij Oranje Wit omdat we Academy Partner zijn. Dit onderdeel van de samenwerking blijft dan ook behouden.” Meer informatie over het Feyenoord Soccer Camp bij Oranje Wit, dat komende zomer voor maandag 23 en dinsdag 24 augustus op de planning staat, is hier te lezen.

De samenwerking tussen Feyenoord Soccer Schools en Oranje Wit is de eerste die Feyenoord in deze vorm aangaat met een amateurclub. Het contract wordt aangegaan voor in ieder geval één seizoen, met de optie voor een langere samenwerking.

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen