Logo regio-voetbal.nl
<p>• Mike van de Meulenhof.</p>

• Mike van de Meulenhof.

(Foto: @KozakkenBoys)

Mike van de Meulenhof: ‘Ik het het voetbal echt gemist’

  •   keer gelezen   Nieuws

WERKENDAM • Zaterdag zat in Haarlem bij de Koninklijke HFC tegen Kozakken Boys bij de Werkendammers voor het eerst doelman Mike van de Meulenhof op de bank. De Helmonder tekende twee weken geleden een contract tot het einde van dit seizoen. 

Van de Meulenhof vult het gat op dat de onfortuinlijke Jan Schimmel laat vallen. De van Achilles Veen gekomen sluitpost scheurde tijdens een training een achillespees af en is tot het einde van dit seizoen uitgeschakeld. Eerste doelman Ricardo Kieboom werd in de aanloop naar dit seizoen aan een enkel geopereerd. Hij keepte tot nu alles, maar is nog niet pijnvrij.

Stijgen
De eerste kennismaking van Van de Meulenhof met een wedstrijd van Kozakken Boys, zal nog wel even blijven hangen. “Het was heel apart, zeg. Wij dachten allemaal dat de wedstrijd tegen HFC zou worden gewonnen. De extra tijd was al praktisch verstreken toen die ongelukkige tegengoal viel. Het past jammergenoeg bij de situatie waarin Kozakken Boys nu verkeert, heb ik begrepen.”

Zegt dan: ,,Ik voel mij nu al thuis in Werkendam. Het is een prima groep en ik ben er goed ontvangen. Kozakken Boys is toch de hoogst spelende amateurclub in Brabant. Ik ben ervan overtuigd dat het team flink wat plaatsen gaat stijgen.” 

Van de Meulenhof - hij verhuist binnenkort naar Eindhoven - kan niet in de glazen bol kijken. “Mogelijk ga ik in Werkendam verlengen of er komt iets anders op mijn pad. In de voetballerij weet je het nooit.”

Te klein
De 22-jarige Van de Meulenhof is blij dat hij op De Zwaaier weer in het ritme van trainingen en wedstrijden zit. “Ik heb te lang niets gedaan. Dat past absoluut niet bij mij. Ik heb het voetbal echt gemist”

Bij PSV werd medio 2020 zijn contract niet verlengd. “Als reden gaf men mij mee dat ik te klein ben. Ik meet 1.80 meter. Daar liep ik later ook bij andere bvo’s tegenaan. Men kijkt daar alleen naar de statistieken. Zij zoeken allemaal een keeper van 1.90 meter plus. Fijn dat Kozakken Boys in mij gelooft. Ik kom eindelijk op een goed podium, waar ik misschien wat kan gaan laten zien.” 

Op zijn twaalfde plukte PSV hem weg bij Rood Wit in zijn geboorteplaats Helmond. Acht seizoenen maakte hij deel uit van de opleiding op De Herdgang. Bij PSV werd hij landskampioen met het team JO19. Hij keepte 27 wedstrijden voor Jong PSV en zat twee jaar op de bank bij het eerste elftal. Van de Meulenhof was de vaste keeper bij Oranje vanaf onder vijftien tot Jong Oranje. 

“Ik was full prof en had aanvankelijk mijn wensen. Misschien moet ik soms met iets minder genoegen nemen”, doelde Van den Meulenhof, eerder in het Eindhovens Dagblad, op het feit dat hij enkele clubs met interesse (Helmond Sport, Telstar, red.) heeft afgeslagen.

Fitness
De laatste maanden trainde hij veel voor zichzelf en was even actief bij FC Utrecht, dat een keepersprobleem had. “Dat herstelde zich waardoor ik geen perspectief zag. Wij zijn toen uit elkaar gegaan. Ik ben nog een week in België bij Rupel Boom FC geweest, uitkomend op het eerste nationale niveau. Wij kwamen er jammergenoeg financieel niet uit.”

Er moest brood op de plank komen. Mike van de Meulenhof vond emplooi bij een bedrijf dat fitnessapparatuur levert. Daar werkt hij nu in een volledige dagtaak. “Fijn dat ik dit kan combineren met mijn activiteiten bij Kozakken Boys.” 

(bron: Kozakken Boys Thuispagina in Het Kontakt-Altena)

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup