• Job van Vliet:
• Job van Vliet: "Ik heb het hier geweldig naar mijn zin." Foto: Richard van Hoek

Drechtstreek staat er weer: ‘Maar het is zaak uit de degradatiezone te raken’

10 mrt, 07:00 Nieuws Voorbeschouwingen 882 keer gelezen

PAPENDRECHT • Na drie zeges op rij is de sfeer weer helemaal terug bij Drechtstreek. Ook verdedigende middenvelder Job van Vliet geniet van de actuele successen.

“Dat we nu ineens zoveel punten pakken, zou je als een verrassing kunnen zien,” glimlacht de 29-jarige voetballer, bezig aan zijn vierde seizoen op sportpark Oostpolder. 

“Uiteindelijk stonden we lange tijd stijf onderaan en leek degradatie een kwestie van tijd. We wisten echter ook dat we lange tijd een aantal belangrijke pijlers moesten missen vanwege blessures. Veel van die jongens zijn nu weer beschikbaar én fit. Mark Kunst is er een voorbeeld van. Justin Blaauw ook. Daarnaast zien we dat Koen Lighaam de laatste weken weer lekker aan het scoren is. Alles bij elkaar is het zelfvertrouwen flink toegenomen sinds onze 3-0 overwinning op EBOH. Dat gevoel werd nog eens versterkt nadat we ook koploper Roda Boys versloegen. De 0-2 uitoverwinning op Arkel voelt nog eens extra goed. We speelden daar niet best, maar pakten wel op basis van mentaliteit drie punten. Heerlijk!”

Periodetitel
Komende zaterdag wacht Drechtstreek een nieuwe uitdaging: de uitbeurt bij Altena. “Iedereen realiseert zich dat we er ook dán moeten staan”, zegt Van Vliet, in het dagelijks leven accountmanager voor een verpakkingsbedrijf. “Die negen uit drie van de voorbije weken zijn natuurlijk hartstikke leuk, maar we bevinden ons nog steeds in de gevarenzone van 2F. Voordat we het over ‘meedoen om een periodetitel’ moeten hebben, is het zaak om uit de degradatiezone te raken. Zo realistisch moeten we zijn.”

Omgepraat
Ondertussen geniet Job van Vliet van het goede leven bij Drechtstreek. “Voordat ik hier lid werd, stond ik op het punt om met prestatievoetbal te stoppen,” vertelt hij.

“Ik was na een periode bij Nieuw-Lekkerland teruggekeerd bij De Alblas - de club waar ik mijn hele jeugdperiode door had gebracht, maar vond daar binnen de selectie niet helemaal wat ik dacht te vinden. Stoppen leek me de beste optie, maar daar kwam ik op terug nadat ik in een café in Papendrecht werd ‘omgepraat’  door Drechtstreek-spelers Dion Warner, Ton Groffen en Mark Kunst. Het plezier dat ze me in het vooruitzicht stelden, kwam volledig uit. Ik heb het hier geweldig naar mijn zin. En nee... De Alblas ben ik niet vergeten hoor. Het is altijd even leuk om daar langs te wippen. Want ook daar heb ik geweldig fijne jaren gehad. Maar nú telt vooral Drechtstreek!”

Jan Timmer

Freelance-redacteur Het Kontakt Krimpenerwaard, Klaroen.nl en Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie