Nivo Sparta - WNC
Nivo Sparta - WNC Foto: Jeroen de Bruin / DBRN Fotografie
voorbeschouwing

WNC en Nivo Sparta willen nu wel winnen

24 mrt 2022, 12:04 Nieuws 937 keer gelezen

REGIO WEST BETUWE • Zaterdag trekt in Waardenburg in de eerste klasse de wedstrijd tussen de overburen WNC en Nivo Sparta de aandacht. Begin oktober eindigde het eerste duel tussen beide ploegen in deze competitie in Zaltbommel met 1-1 onbeslist.

Met inmiddels nu al zeven punten achterstand op de koplopers Huizen en Zuidvogels zijn de kampioenskansen voor het als vierde gerangschikte WNC voorlopig wel voorbij. Een periodeprijs of anderszins kwalificatie voor de promotienacompetitie is voor WNC evenwel nog zeker mogelijk. Dat geldt voor het verrassend goed presterende en als zesde geplaatste Nivo Sparta in iets mindere mate echter eveneens. Zo vormen vier zeges in zeven uitmatches een prima Bommels resultaat. Beide teams zullen zaterdag zeker willen winnen, want alleen dat telt voor aspiraties op een prijs echt aan.

Heukelum-Arkel
Heukelum en Arkel verkeren onderin de tweede klasse met elf punten allebei in acuut gevaar. De belangen zijn zaterdag in Heukelum dan ook aanzienlijk. In Arkel leed Heukelum met 4-0 de grootste nederlaag in deze competitie. Zaterdag zal het voor Heukelum thuis veel beter moeten gaan dan in die uitmatch. De kostbare late 2-1 thuiswinst van dinsdagavond in de inhaalwedstrijd tegen EBOH moet het zelfvertrouwen bij Heukelum wel flink hebben vergroot om zaterdag door volle winst de rode lantaarn te kunnen afgeven. Niels Felix is in Heukelum de scheidsrechter.

Tricht-Wieldrecht
Tricht heeft zich door twee kleine zeges knap opgewerkt. De competitie in de tweede klasse duurt echter nog lang en voor directe handhaving zullen nog veel punten nodig zijn. Ook bovenin lijkt de kampioensrace nog volkomen open. Wieldrecht wordt in dat kader zaterdag in Tricht een lastige tegenstander. In Dordrecht werd Tricht met 4-0 door deze sterke ploeg overklast. Na het behalen van de eerste periodetitel is Wieldrecht echter niet meer zo best in vorm. Dat moet Tricht zeker na de twee recente eigen zeges moed geven. Arbiter is Kevin Konings uit Kerkdriel.

Schelluinen-Haaften
Haaften gaat zaterdag bij Schelluinen op bezoek. De verrassende nederlaag bij BZC’14 was vorige week een lelijke streep door de kampioensaspiraties van Schellluinen in de derde klasse D. Zulke hoge ambities heeft Haaften niet, maar met een vijfde plaats presteert Haaften tot nu toe goed. Na het eerdere 2-2 gelijkspel in Haaften tegen Schelluinen zou een nieuwe remise in de Alblasserwaard voor Haaften al een verdienstelijk resultaat betekenen. Scheidsrechter is Arno van Dalen uit Brakel.

ONI-Vuren
Vuren treedt in ’s Gravenmoer aan tegen ONI, waarvan thuis met 3-1 werd gewonnen. Sindsdien heeft ONI toch nog verrassend veel punten verzameld en na de winterpauze is ONI ook door veel remises zelfs nog ongeslagen. Een nieuwe Vurense overwinning is in Brabant dan ook zeker niet vanzelfsprekend, temeer daar Vuren zelf ook nogal wisselvallig presteert.

TSVV Merlijn-MVV’58
MVV’58 voetbalt in Tilburg tegen de onberekenbare studentenploeg TSVV Merlijn, die onderaan de brede middenmoot bungelt. In Meteren werd het een voor Merlijn nogal ongebruikelijk 0-0 gelijkspel en ook nu in Brabant zal het krachtsverschil gering zijn, vermoedelijk wel met wat meer goals.

SVS’65-SV Noordeloos
SVS’65 ontvangt zaterdag SV Noordeloos, waarvan in de Alblasserwaard nipt met 1-2 werd gewonnen. In Spijk moet SVS’65 opnieuw over deze tegenstander kunnen zegevieren. Uit de regio Drechtsteden komt arbiter Harry Janssen om deze wedstrijd te arbitreren.

ASH-Asperen
De aspiraties van ASH en Asperen op de perspectiefrijke derde of vierde plaats in klasse 4 E zijn de laatste weken ook door de opmars van ZBC’97 onder druk komen te staan. Dat geldt vooral voor ASH maar in feite hebben beide clubs voor dat streven een zege dringend nodig. In Asperen werd het eerder een 0-0 gelijkspel en daar zullen ASH en Asperen zaterdag in Hellouw niet tevreden mee mogen zijn. Zeker Asperen zal na de knappe zege in Leerdam weer willen winnen en zo misschien de derde plaats aan de concurrentie ontfutselen. Scheidsrechter is de Bossche arbiter Rick Paszotta.

Leerdam Sport-Herovina
Herovina kan op de ranglijst in de vierde klasse E nog zeker verder klimmen, maar dan zal er zaterdag in Leerdam tegen Leerdam Sport wel revanche moeten worden genomen voor de teleurstellende 1-2 nederlaag die begin november in Herwijnen tegen dit team werd geleden. Die opgave lijkt voor de bezoekers tegen de Leerdamse ploeg van ex-Herovina trainer Glenn Calor niet onhaalbaar. Arbiter in Leerdam is de Meterense scheidsrechter Addy IJzerman.

Beesd-Margriet
Beesd speelt zaterdag thuis tegen Margriet, waarvan in Oss onnodig met 4-3 werd verloren. Op eigen veld moet Beesd nu wel van Margriet kunnen winnen als herstel na het ruime derbyverlies van vorige week in Rumpt. Rhelico zelf is competitievrij en kan dus nog wat langer van de 4-1 zege nagenieten.

GVV-OSC’45
GVV voetbalt in Den Bosch de thuismatch tegen OSC’45, omdat destijds de uitwedstrijd tegen OSC’45 juist in Geldermalsen werd afgewerkt. Een perspectiefrijke derde of vierde plaats is in klasse 4 F nog steeds binnen bereik van GVV. Dan zal er net als eerder dit seizoen met 3-1 lukte wel door GVV weer van OSC’45 moeten worden gewonnen. Dat lijkt nog geen sinecure gezien de remise die OSC’45 vorige week laat tegen het als derde gerangschikte Well uit het vuur sleepte. GVV-captain Danny Hak hoopte op Regio-Voetbal er zaterdag na zijn hamstringblessure weer in het veld zelf bij te zijn. Arbiter is Kristian Versluis uit Gameren.

Anton van der Giessen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Laatste nieuws

Afbeelding
Speelschema zaalvoetbaltoernooi om Proxsys Cup 1 uur geleden
Afbeelding
VV Dilettant en Bert Potuyt per direct uit elkaar 19 uur geleden
Afbeelding
LRC ontvangt Nivo Sparta, Lekvogels met Ton Delfgou naar Spijk Voorbeschouwing gisteren
Afbeelding
Denny van Geffen met NOAD’32 tegen Kerkwijk, GRC 14 krijgt hun oud-trainer Piet de Kruif op bezoek voorbeschouwing Altena 25 nov, 11:00
Afbeelding
Verschillende belangen bij Schelluinen-Papendrecht, volgende topper voor De Alblas bij SV Meerkerk voorbeschouwing Alblasserwaard 25 nov, 07:15
Afbeelding
Ton Delfgou tot einde van het jaar tussenpaus bij Lekvogels 24 nov, 22:13