• Roda Boys - Heukelum.
• Roda Boys - Heukelum. Foto: Gerald van Zanten
voorbeschouwing

Degradatiestrijd voor Heukelum en Tricht begonnen

3 mrt 2022, 07:40 Nieuws Voorbeschouwingen 1.112 keer gelezen

REGIO WEST BETUWE • Naast de derby tussen Herovina en ASH in de vierde klasse E trekt zaterdag vooral de voortzetting van de nu echt begonnen lange degradatiestrijd van Heukelum en Tricht in de tweede klasse de aandacht. De twee regioclubs staan momenteel op de laatste en voorlaatste plaats en verkeren inmiddels in acuut gevaar.

Met zware uitduels tegen de titelkandidaten Roda Boys en GJS op het programma ziet het er nog niet naar uit dat Heukelum en Tricht al zaterdag hun benarde positie zullen kunnen verbeteren.

Montfoort SV’19-WNC
Vier punten onder de beide koplopers en plaatsgenoten Huizen en Zuidvogels vervolgt WNC zaterdag in de eerste klasse in Montfoort de jacht op die topteams. Met Christiaan Perrier en Denny van Loen beschikt thuisclub Montfoort SV’19 echter over twee ervaren topschutters. Dus zal WNC het tegen deze middenmoter zeker lastig krijgen, maar alleen bij volle winst blijven de promotie-aspiraties voor de Waardenburgse ploeg intact. Arbiter Eddy van Yren uit Zwijndrecht zal dit duel leiden.

Roda Boys-Heukelum
Roda Boys raakte vorige week door een verrassende nederlaag bij Drechtstreek in Papendrecht onverwachts de koppositie in de tweede klasse aan SVW kwijt. Dit roept zaterdag in Aalst natuurlijk om snelle rehabilitatie. Als hekkensluiter heeft Heukelum de punten echter ook broodnodig. Een gelijkspel in de Bommelerwaard zou voor Heukelum evenwel tegen het sterke Roda Boys al een prachtig resultaat betekenen. Scheidsrechter in Aalst is arbiter Fransisco Alvarez uit Zwijndrecht.

GJS-Tricht
Opvallend genoeg presteert het als derde gerangschikte GJS in uitwedstrijden met veel geproduceerde goals en een nog ongeslagen status duidelijk beter dan in thuisduels. In Dalem lukt scoren de Gorkumse equipe veel minder vlot en werd zelfs al tweemaal nipt verloren. Mogelijk biedt dit gast Tricht nog enige hoop op succes. Na twee late 3-2 nederlagen is Tricht ook wel heel dringend aan een goed resultaat toe. Arbiter is de Bossche scheidsrechter Bayram Cakir.

Haaften-Sparta’30
Haaften verloor twee lastige uitmatches op rij en is zo in de derde klasse D op de ranglijst door het knap oprukkende Sparta’30 gepasseerd. Toch aast Haaften thuis tegen deze Andelse equipe op herstel met een overwinning.

TSVV Merlijn-Vuren
In Tilburg moeten TSVV Merlijn en Vuren er vooral voor zorgen om niet naar de onderste regionen in klasse 3 D te gaan afzakken. Daarom heeft Vuren in Brabant zaterdag tegen deze studentenploeg dus minstens een gelijkspel nodig.

MVV’58-ONI
MVV’58 wil in Meteren tegen ONI de mooie opmars voortzetten. Dat zou op het eigen kunstgras ook mogelijk moeten zijn, al is het wel een serieuze waarschuwing dat eerder ook Haaften zich thuis lelijk door de onberekenbare ploeg uit ’s Gravenmoer liet verrassen. Scheidsrechter is Henri den Hertog uit Schoonrewoerd.

Herovina-ASH
In Herwijnen wordt zaterdag de klassieke derby tussen Herovina en ASH gespeeld. Jesse van Vliet (Herovina) en Hidde van Wageningen (ASH) lieten er op Regio-Voetbal al uitgebreid hun licht over schijnen. Veel krachtsverschil zal er zaterdag niet zijn in deze broedertwist tussen twee dorpsclubs. Scheidsrechter is arbiter Harry van Meerkerk uit Streefkerk.

SSW-SVS’65
Gesterkt door de nipte winst op Leerdam Sport gaat SVS’65 zaterdag in Dordrecht proberen om tegen SSW een nieuwe overwinning te behalen. Dan lonkt de middenmoot voor de Spijkse club.

Asperen-Unitas
Asperen ontvangt zaterdag met Unitas in de vierde klasse E weer een gelijkwaardige tegenstander. De kans op een nieuwe remise voor Asperen lijkt dus direct na het gelijkspel bij Peursum vrij groot.

Willem II-GVV
GVV is in de vierde klasse F knap opgerukt naar de vierde plaats en verdedigt zaterdag in Tilburg tegen Willem II die positie. Bij nieuw succes zou GVV zelfs de derde plaats van Well nog kunnen gaan bedreigen.

Beesd-Kerkwijk
Beesd stelde vorige week danig teleur door in Drunen veel kansen te missen en vlak voor tijd zelfs nog de zege tegen de hekkensluiter te laten glippen. Thuis tegen Kerkwijk zal zaterdag veel beter spel met een efficiëntere aanvalsafwerking geboden zijn om ditmaal wel kansrijk te kunnen zijn.

Vier inhaalduels
Op dinsdagavond 8 maart worden voor de competitie liefst vier inhaalwedstrijden door clubs uit de West Betuwe gespeeld. Dat zijn BLC-Vuren, Unitas-Herovina, Rhelico-OSS’20 en op het veld in Haaften het duel ASH-GSC/ODS.

De wedstrijden stapelen zich door diverse eerdere afgelastingen dus wel steeds meer op. Rhelico moet komende week tussen 8 en 12 maart in vier dagen tijd zelfs drie keer spelen. Zeker voor een amateurclub een vrij absurd en eigenlijk onverantwoord programma. De KNVB zou wijzer moeten zijn.

Anton van der Giessen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app