• Gorinchem kampioen.
• Gorinchem kampioen. Foto: Privéfoto

Dubbelslag gemeente Gorinchem op NK-Ambtenarenvoetbal

19 jun, 18:37 Nieuws 1.396 keer gelezen

CALPELLE A/D IJSSEL/GORINCHEM • Op het sportcomplex van SVS in Capelle aan den IJssel speelden de ambtenaren van gemeente Gorinchem vrijdag een meer dan uitstekend voetbaltoernooi. Zowel het dameszevental als het herenelftal bleef ongeslagen en mocht zich laten kronen tot kampioen van Nederland.

In de poulefase wonnen de mannen vrij eenvoudig hun wedstrijden tegen de gemeenten Schiedam, Beverwijk, Amersfoort en Veiligheidsregio Fryslân. In de kruisfinale werd gastheer Capelle aan den IJssel met 2-1 verslagen. In de finale stond er geen maat op de Gorcumse voetballers. De 4-1 zege op Veiligheidsregio Fryslân liet geen enkele twijfel bestaan.

Topscorer werd GJS-spits en bij Gorcum Beweegt werkende Quincy Bartens. Natuurlijk waren Corné van Rosmalen (Almkerk) en good old SVW-er Kees van Baalen stuwende krachten, maar ook wethouder Eelke Kraaijeveld voetbalde nog prima mee. Als in zijn beste jaren bij vv Hardinxveld scoorde hij de meest mooie doelpunten.

Huldiging
Ook de dames, met oud-Hardinxveld voetbalster Femke Mekes en ex-SteDoCo speelsters Mariska de Groot en Natasja de Keijzer in de gelederen, kenden een sterk optreden. Tegen gemeente Nissewaard werd gelijk gespeeld, maar de overige poulewedstrijden tegen Capelle aan den IJssel en Schiedam leverden geen problemen op.


Met dank aan Julia van Hek, die aan de lopende band wist te scoren. De voormalige spits van Den Hoorn is niet alleen een welkome versterking bij het team Financiën. Want ook in de knock-out fase was ze trefzeker, genoeg om in de halve finale gemeente Beverwijk en in de finale Veiligheidsregio Fryslân te verslaan.

De kampioenen krijgen dinsdag 21 juni een ware huldiging in het stadhuis. En dan zullen ongetwijfeld de kampioenschalen worden gevuld met een welverdiende slagroomtaart.

• Gorinchem kampioen.
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie