• Arkel en Drechtstreek troffen elkaar vorig seizoen nog in de tweede klasse.
• Arkel en Drechtstreek troffen elkaar vorig seizoen nog in de tweede klasse. Foto: Richard van Hoek
VOORBESCHOUWING

SteDoCo via ASWH op jacht naar koppositie, Arkel-Drechtstreek in teken van eerherstel

Nieuws Voorbeschouwingen 1.653 keer gelezen

ALBLASSERWAARD • De ‘derby’ SteDoCo-ASWH is in de derde divisie zaterdag 15 oktober niet zomaar een wedstrijd. De ploeg uit Hoornaar jaagt immers op de koppositie en kan vanuit dat perspectief eigenlijk geen steekje laten vallen.

Eerste klasse
Nieuw-Lekkerland leed twee nederlagen op rij en zal dat thuis tegen RVVH recht willen zetten. De Zwerver moet duidelijk nog wennen aan de eerste klasse. Of de nul tegen het nog ongeslagen Xerxes/DZB kan worden weggepoetst, is zeer de vraag.

In 1D overtuigt Sliedrecht nog allerminst. En uitgerekend nu komt koploper Scherpenzeel naar De Lockhorst. Een zware dobber dus voor Sliedrecht. Na een week rust treft SVW de ogenschijnlijk zwakke hekkensluiter Achilles’29. De drie punten meenemen in de bus naar Gorinchem, luidt het devies.

Tweede klasse
De ene promovendus (Alblasserdam) doet het in de 2e klasse H beter dan de andere (Schelluinen). Wij zijn benieuwd of dat verschil op Scalune ook terug te zien zal zijn. Nieuwkomer Streefkerk zal naar verwachting de handen vol krijgen aan GRC 14, dat vorig seizoen nog in de eerste klasse uitkwam.

Koploper Papendrecht is zwaar favoriet tegen Altena, dat echter wel verantwoordelijk is voor halve misstappen van GRC 14 en afgelopen zaterdag nog Roda Boys. Na een zware start wil GJS eindelijk wel eens van de nul af. Dat moet dan in Wijk en Aalburg tegen Wilhelmina’26 gebeuren.

Derde klasse
Zoals reeds voorspeld zijn de krachtsverschillen zowel bovenin als onderin 3D niet groot. De koplopers Hardinxveld en SV Meerkerk mogen zich in de Krimpenerwaard niet verslikken in respectievelijk Dilettant en Lekkerkerk. Met name Meerkerk moet gewaarschuwd zijn, want Lekkerkerk baarde afgelopen zaterdag opzien met een stevige 0-4 bij Drechtstreek.

Drechtstreek en mededegradant ASV Arkel vallen tot nu toe niet mee. Zaterdag kruisen ze onderling de degens op Schoonzigt. Een duel dat in het teken staat van eerherstel. De Alblas moet zich tegen het nog ongeslagen Schoonhoven zien te herstellen van de oorvijg die het kreeg van Haastrecht. Ameide en VVAC hebben dezelfde opdracht: winnen van respectievelijk Bergambacht en HSSC’61 zou de stand een stuk aangenamer maken.

Vierde klasse
Zoals verwacht staan Groot-Ammers, Peursum en Unitas in de kopgroep van de 4e klasse E. Alledrie moeten ze op eigen veld drie punten kunnen bijschrijven tegen respectievelijk Beesd, Rhelico en SV Noordeloos.

Derde divisie zondag
Derdedivisionist Unitas speelt zaterdagavond om 19:00 uur uit bij OJC Rosmalen. Het onderlinge verschil is te verwaarlozen. Een gelijkspelletje?

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Vincent van Lopik (r) vorig seizoen in actie tegen SV Meerkerk.
Vincent van Lopik neemt na veertien jaar afscheid van hoofdmacht Hardinxveld 5 uur geleden
Afbeelding
Unitas schrijft voor nieuw seizoen team onder 23 jaar in 27 apr, 08:30
Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 26 apr, 13:13
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 26 apr, 12:59
Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 26 apr, 10:32
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 26 apr, 08:01