• De Zwerver - Nieuw-Lekkerland.
• De Zwerver - Nieuw-Lekkerland. Foto: Richard van Hoek Fotografie
voorbschouwing Alblasserwaard

Alle ogen gericht op De Zwerver - Nieuw-Lekkerland, maar er zijn nog meer eyecatchers

Nieuws Voorbeschouwingen 1.703 keer gelezen

ALBLASSERWAARD • In de (West-)Alblasserwaard zijn alle ogen zaterdag 12 november gericht op ‘The Old Firm’ tussen De Zwerver en Nieuw-Lekkerland. Maar er zijn wel degelijk meer wedstrijden die tot de verbeelding spreken, zoals onder meer SVW-Sliedrecht, Streefkerk-Papendrecht en de 4E-topper tussen Groot-Ammers en Herovina.

In de derde divisie is SteDoCo het even kwijt, maar op de ranglijst is er zeker nog geen man overboord. Zaak is wel om uit het verre Harkema, waar Jan de Jonge als nieuwe trainer is aangesteld en doelman Erick Jansema per direct is gestopt, drie punten mee te nemen.

Eerste klasse
De Zwerver - Nieuw-Lekkerland in de westelijke 1e klasse C heeft geen nadere introductie nodig. Kijken naar de ranglijst heeft weinig zin, want het is een derby die volledig op zichzelf staat. Eén ding is zeker: het gaat druk worden op De Schans.

Lees ook: www.regio-voetbal.nl/nieuws/nieuws/328398/redouan-el-akchaoui-en-wim-de-jong-niets-is-mooier-dan-the-old-

In 1D gaat het nog allerminst crescendo met SVW en Sliedrecht. Vooral voor Sliedrecht is dat wennen. Beide ploegen hebben de punten hard nodig, dus het kan een mooie clash worden op Molenburg.

Tweede klasse
Streefkerk is in de 2e klasse H absoluut één van de verrassingen. Maar de opgave tegen koploper Papendrecht is op voorhand wel heel erg pittig. Ook mede-promovendus Alblasserdam ontpopt zich tot een revelatie. Het ambitieuze Roda Boys komt naar Souburgh, een ploeg die vooralsnog moeilijk tot scoren komt en al de nodige steekjes liet vallen.

GJS is op de goede weg en mag dat tegen runner-up EBOH laten zien. Schelluinen heeft als doel Tricht bij te halen op de ranglijst en dat betekent dat er op Scalune gewonnen moet worden.

Derde klasse
In de 3e klasse D is Hardinxveld na twee opeenvolgende nederlagen afgezakt naar de vierde plaats. De ploeg van Theo de Boon zal zich weer moeten oprichten, maar kan van de goed voetballende nummer 2 Haastrecht ongetwijfeld op de nodige weerstand rekenen. De Alblas is de trotse koploper. Nieuwkomer Bergambacht verloor echter pas één keer, dus De Alblas moet op haar hoede zijn. Ook VVAC slikte pas één nederlaag, maar treft in Drechtstreek een tegenstander in vorm, die aan een ware opmars bezig is.

SV Meerkerk  staat keurig derde en zal tegen de nog puntloze hekkensluiter Dilettant moeten waken voor onderschatting. ASV Arkel behoort tot de beter voetballende ploegen in deze klasse, maar dat alleen is niet voldoende. Er moet ook strijd worden geleverd en juist dat zal de ploeg van trainer Leon Elands moeten laten zien tegen SC Everstein, dat ook nog allesbehalve lekker draait. Ameide weet eveneens dat het punten moet gaan pakken. Tegenstander Lekkerkerk is tot nu toe een hele gedegen middenmoter.

Vierde klasse
Groot-Ammers - Herovina is in de 4e klasse E een absolute topper. Herovina won al zesmaal, Groot-Ammers liet één steekje vallen met een gelijkspel op de openingsdag tegen SV Noordeloos. De koploper uit Herwijnen kan een belangrijke slag slaan, maar bij een Ammerse zege zijn de beste papieren voorlopig voor de geelzwarten. Unitas zal in en van Beesd moeten winnen om de kopgroep niet uit het zicht te zien verdwijnen. SV Noordeloos won driemaal op rij. En dus zijn we benieuwd of ook titelkandidaat Asperen het vuur na aan de schenen kan worden gelegd. Peursum is vrij.

Derde divisie zondag
Zondagderdedivisionist Unitas speelt opnieuw op zaterdag (18:00 uur). Nummer drie Blauw Geel’38 komt op bezoek. Een overwinning van Unitas brengt de thuisclub weer naast de tegenstander uit Veghel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 8 uur geleden
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 8 uur geleden
Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 11 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 13 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 13 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 14 uur geleden