• Beeld uit de laatste VVAC - Groot-Ammers (1-0) op 15 februari 2020.
• Beeld uit de laatste VVAC - Groot-Ammers (1-0) op 15 februari 2020. Foto: Peter Verheijen
voorbeschouwing

Met VVAC - Groot-Ammers en Streefkerk-De Alblas zaterdag twee échte derby’s in 3C

Algemeen Voorbeschouwingen 1.765 keer gelezen

ALBLASSERWAARD • Nieuw-Lekkerland - De Zwerver, Ameide-SV Meerkerk, Alblasserdam-De Alblas. Échte derby’s in de Alblasserwaard, een rijtje waarin VVAC - Groot-Ammers ook naadloos past. En Streefkerk-De Alblas mag er ook zijn. Beide laatstgenoemde streekontmoetingen staan zaterdag 19 februari in de 3e klasse C op het programma.

In de derde divisie kon SteDoCo afgelopen zaterdag nog niet echt overtuigen met een 2-2 gelijkspel tegen laagvlieger VVSB. Dat zal komend weekend, opnieuw op eigen veld, beter moeten tegen Staphorst. Bij een overwinning wipt de Hoornaarse formatie op de ranglijst over de tegenstander heen.

Sliedrecht zit in 1C de koplopers Zuidvogels en Huizen op de hielen. Het is zaak die druk verder op te voeren en bij een uitzege op Woudenberg is dat zeker het geval.

In de westelijke eerste klasse sluipt Papendrecht omhoog. Op Het Slobbengors moet de stijgende lijn tegen BVCB voortgezet kunnen worden. Nieuw-Lekkerland heeft op papier een veel zwaardere klus en treft op verplaatsing gedeeld koploper Nieuwenhoorn.

Arkel zal er meteen moeten staan
Gezien de aanwezige kwaliteiten in de selectie staat ASV Arkel in 2F te laag. De resultaten in de oefenwedstrijden van de afgelopen weken geven nog niet direct aanleiding voor sterke hoop op verbetering. Toch zal Arkel er meteen moeten staan. In en tegen Tricht staat Arkel, zelf twaalfde, namelijk tegenover de nummer elf van de competitie.

De Zwerver en Wilhelmina’26 zullen elkaar op De Schans naar verwachting niet veel ontlopen.

GJS draait weliswaar bovenin mee, maar zal zich realiseren dat het hekkensluiter Drechtstreek niet mag onderschatten. Net als GJS staat ook stadgenoot SVW er goed voor. De streepjes hervatten de competitie in Dordrecht tegen EBOH.

Voetbalfeest
Aan de supporters van VVAC en Groot-Ammers de taak er langs de lijn een waar voetbalfeest van te maken. Dan kan binnen de lijnen de strijd om de punten losbarsten. Beide ploegen willen zich aan de gevarenzone ontworstelen. Na de enigszins lucky 2-1 overwinning op SV Meerkerk vond VVAC -dat een echte teamprestatie leverde- aansluiting bij de onderkant van de middenmoot, maar Groot-Ammers zal er ongetwijfeld alles aan willen doen het gat in elk geval niet groter te laten worden en liefst tot één punt te verkleinen. De geelzwarten hadden zelf ook geen verkeerde herstart met een 1-1 deling tegen Ameide.

SV Meerkerk wil zich herstellen van de misstap op De Put, maar mag zich niet op Schoonhoven verkijken. Want Schoonhoven kan veel beter dan de ranglijstpositie doet vermoeden. Na twee gelijke spelen moet het voor Ameide nu een driepunter worden tegen FC Perkouw.

Streefkerk-De Alblas is in 3C natuurlijk ook een lekkere derby. Zal Streefkerk in staat zijn de koploper het vuur na aan de schenen te leggen? Runner-up Alblasserdam moet afrekenen met Dubbeldam en Hardinxveld doet goede zaken als het de topper tegen DFC weet te winnen.

Schelluinen op jacht
Gesteund door twee overwinningen heeft Schelluinen in 3D de jacht op GVV’63 geopend. Met GDC komt er zaterdag een andere sterkhouder naar Scalune.

In 4E zal Peursum weer moeten opkrabbelen. Op bezoek bij SSW mag winst van de Giessenburgers worden verwacht. SV Noordeloos lijkt bij koploper IFC voor een kansloze missie te staan, maar we gooien er maar eens een cliché tegenaan: de bal blijft rond. Een punt zou voor Noordeloos al een prima prestatie zijn. Unitas heeft tegen Leerdam Sport op voorhand de beste papieren.

Unitas-zondag
Unitas-zondag staat keurig in de top-3. Op eigen veld gloort winst tegen Hollandia, al moet worden afgewacht hoe Unitas het tussentijdse vertrek van smaakmaker Jerrel Hak naar IJsselmeervogels zal verteren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app