• GDC - Sparta'30 (3-2).
• GDC - Sparta'30 (3-2). Foto: Eric Schröder - GDC
voorbeschouwing Altena

GDC-Sparta’30: derby en topper in 3E

Nieuws Voorbeschouwingen 1.399 keer gelezen

ALTENA • Komend weekend beginnen de meeste clubs aan de voorlaatste speelronde voor de winterstop. Sinterklaas is ook in aantocht, maar voor de clubs is het geen gelegenheid om cadeautjes uit te delen. Dat zal ook zeker gelden voor de derby en topper in de derde klasse E tussen GDC en Sparta’30. GDC is de koploper en Sparta’30 volgt op de vijfde plaats. De Andelnaren moeten winnen om de Eethenaren in het vizier te krijgen. Daar zal GDC echter een stokje voor willen steken. De verwachting is dan ook dat beide ploegen er vol voor zullen gaan zaterdag in Eethen, waar het spektakel om 13.30 uur begint.

Kozakken Boys
Bij Kozakken Boys gaan de punten nu echt tellen. De manschappen van trainer Scott Calderwood krijgen het echter niet makkelijk tegen Jong Sparta. Dat is wel zeker. Het verschil op de ranglijst is vier punten. Het duel op De Zwaaier begint om 14.00 uur.

Achilles Veen
Achilles Veen zit al in het verdomhoekje. De manschappen van trainer Dennis van der Steen moeten dan ook maar eens vol aan de bak op De Hanen Weide tegen de verrassend goed draaiende promovendus WNC om de zorgen wat lichter te maken. Het duel in Veen begint om 14.00 uur. 

Almkerk
Almkerk mag zich na een weekje rust opmaken voor de uitwedstrijd tegen Sliedrecht. Op basis van de ranglijst moeten de manschappen van trainer Vincent de Klerk de gastheren in Sliedrecht kunnen hebben, maar zo simpel ligt het natuurlijk niet. Sliedrecht toont de laatste weken immers tekenen van herstel. Het duel begint om 13.30 uur.

GRC 14
GRC 14 wacht zaterdag een zware klus met koploper Papendrecht als tegenstander. Makkelijk zal het zeker niet worden voor de equipe van trainer Mark Kroese. Wellicht hangt er een verrassing in de lucht. Het duel in Papendrecht begint al om 13.00 uur.

Lees ook: www.regio-voetbal.nl/nieuws/nieuws/330910/stan-van-tilborg-grc-14-deze-lijn-doortrekken-en-dan-zien-we-we 

Woudrichem
Of Woudrichem de slag te pakken krijgt, moet zaterdag blijken in het duel tegen Streefkerk. De manschappen van trainer Gerrie Schaap moeten er vol tegenaan tegen de gasten uit de Alblasserwaard om uit de zorgen te komen. Voor Streefkerk geldt hetzelfde en dus kan het een spannende wedstrijd worden. Het duel op Het Bolwerk begint om 13.45 uur. 

Altena
In Nieuwendijk wordt zaterdag het kelderduel tussen Altena en Heukelum gespeeld. Altena is de hekkensluiter en Heukelum staat voorlaatste. Dus mogen de vonken er zaterdag wel afvliegen. Het duel begint om 14.00 uur. 

Wilhelmina’26
Wilhelmina’26 blijft teveel grossieren in gelijke spelen. De Wijk en Aalburgers moeten tegen EBOH maar eens een tandje bij zij zetten. Het duel op de Ebbe begint om 13.00 uur. 

NOAD’32
Na de winst afgelopen zaterdag tegen Kerkwijk reist NOAD’32 zaterdag naar het onbekende DBN’22. De Wijk en Aalburgers moeten maar eens proberen de wisselende lijn te doorbreken tegen de laagvlieger in Den Bosch. Het duel begint om 13.30 uur.

Be Ready
Be Ready knokte zich afgelopen zondag goed terug tegen RCD met de 3-3. Zondag zullen de Hankenaren er ook vol op moeten bij TSV Gudok om de punten misschien mee te nemen uit Tilburg. Mocht het gebeuren, dan halen de Hankenaren de Tilburgers op de ranglijst bij. Het duel begint om 14.00 uur. 

Dussense Boys
Dussense Boys reist zondag voor eenkelderduel af naar Were Di. De gastheren hebben een puntje meer op de ranglijst. Beide ploegen zullen er dan ook alles aan doen om de punten binnen te slepen. Het duel in Tilburg begint gewoon om 14.30 uur.

Nico van Es

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 17 uur geleden
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 17 uur geleden
Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 19 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 22 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 22 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 23 uur geleden