Afbeelding
Foto: Eric Schröder /GDC Foto's
voorbeschouwing

GDC maakt zich op voor ‘clash’ tegen koploper GVV’63

Algemeen Voorbeschouwingen 1.350 keer gelezen

ALTENA • Het loopt nog niet lekker bij de meeste clubs in het Land van Altena. Een uitzondering is GDC. De manschappen van trainer Gerrit Molenaar zijn nog ongeslagen en doen mee in de kop van de ranglijst. Zaterdag wacht wel de ‘clash’ met GVV’63. De gasten uit Gameren staan in 3D op kop en staan twee punten voor op de Eethenaren. Dus ligt er een mooie uitdaging voor GDC om de koploper van de troon te stoten. De Eethenaren hopen zelf op de sponsordag zaterdag in Eethen op een gezellige derde helft. 

Kozakken Boys komt zaterdag niet in actie. De ‘Boys’, die in een crisis zitten, maken zich op voor de bekerwedstrijd komende dinsdagavond tegen Telstar. Een verzetje dat de Werkendammers wel kunnen gebruiken. 

Hetzelfde geldt voor Achilles Veen, dat zaterdag ook niet in actie komt. De Veense matadoren maken zich op voor de bekerwedstrijd komende woensdagavond tegen Unitas. 

Eerste klasse
In de eerste klasse staat Almkerk na vier wedstrijden nog steeds op nul punten. Trainer Ad van Seeters liet weten niet bang te zijn voor een crisis, maar de trainer hunkert wel naar de eerste overwinning. Of dat zaterdag gaat gebeuren in de kelderkraker bij en tegen SVL is afwachten. Bij verlies is de misère compleet.

GRC 14 is hopelijk bekomen van de eerste nederlaag tegen WNC afgelopen zaterdag. De combinatie neemt het op tegen Nivo Sparta. Een dubbele prikkel dus om weer aan te sluiten in de kop van de ranglijst.

Tweede klasse
In de tweede klasse staat Woudrichem voor het lastige karwei om zich te herpakken na de blamage tegen EBOH afgelopen zaterdag. Tegenstander SVW is echter niet voor de poes, dus zullen de spetters er vanaf moeten vliegen.

Voor Wilhelmina’26 is het van belang dat het weer een keer daden stelt. De vouw moet tegen Arkel maar eens uit de broek gelopen worden op De Ebbe. 

Altena doet het naar behoren. Voor winst op titelkandidaat Roda Boys zullen de mouwen wel opgestroopt moeten worden. 

Sleeuwijk weert zich dit seizoen redelijk. Het is wel elke week knokken tot het uiterste. Dat zal tegen Drechtstreek niet anders zijn. 

Derde klasse
Bij NODA’32 is winst een zware opgave. Of dat het tegen ONI gaat lukken is geen uitgemaakte zaak.

Sparta’30 weert zich tot nu toe kranig. Verwacht wordt dat de wedstrijd tegen het ook niet imposante TSVV Merlijn wel eens een driepunter kan opleveren. 

Derde klasse (zondag)
Bij Be Ready was de gedachte, dat ze een zwaar seizoen tegemoet gingen. Dat blijkt ook wel. De Hankenaren staan na vier wedstrijden pas op één punt. Zondag reist Be Ready af naar HOV/DJSCR. We moeten er maar het beste van hopen.

Vierde klasse (zondag)
Dussense Boys is helemaal los. De Dussenaren hebben zich inmiddels alleen op de kop van de ranglijst genesteld. Zondag tegen subtopper SVC in Standdaarbuiten wordt het wel een pittige wedstrijd.

Nico van Es

Download onze app

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app