• SV Meerkerk - ASV Arkel (1-1).
• SV Meerkerk - ASV Arkel (1-1). Foto: Rick den Besten
voorbeschouwing VHL/West-Betuwe

SV Meerkerk naar Arkel; Asperen ontvangt Lekvogels

Nieuws Voorbeschouwingen 1.101 keer gelezen

Vierde divisie 
WNC gaat zaterdag op bezoek bij Spijkenisse, een belangrijk duel in de strijd om lijfsbehoud in de vierde divisie. WNC staat tiende, Spijkenisse elfde. WNC wist dit kalenderjaar nog niet te winnen, maar Spijkenisse deed dat ook pas één keer. 

Eerste klasse 
Voor LRC staat in 1D de uitbeurt bij Almkerk op het programma. Om in het spoor van koploper Scherpenzeel te blijven zit er van LRC niets anders op dan winnen. In eigen huis deed men dat eerder dit seizoen met 2-0 tegen Almkerk.

Tweede klasse
Tricht krijgt visite van Streefkerk, een duel tussen de nummers zes en zeven van de ranglijst. Streefkerk heeft 28 punten, Tricht 27. Nummer twee GJS staat op 32 punten en dus zullen beide ploegen ook hun ogen nog omhoog hebben gericht.

In dezelfde afdeling mag Heukelum naar Roda Boys/Bommelerwaard. Heukelum zal zich willen hertstellen voor de kansloze nederlaag van vorige week tegen Tricht, maar treft daarvoor een zware tegenstander. Roda Boys is de nummer drie op de ranglijst. In Heukelum werd het eerder dit seizoen 2-2. 


Derde klasse D
In 3D mag SV Meerkerk zaterdag richting Arkel. Meerkerk speelde de laatste drie wedstrijden gelijk en is dus weer toe aan een winstpartij. Arkel won de laatste twee wedstrijden en tankte daarmee vertrouwen. 

SC Everstein krijg bezoek van nummer drie Lekkerkerk. Een zwaar duel, maar tegen vergelijkbare ploegen als Meerkerk en Haastrecht werden de afgelopen twee wedstrijden vier punten gepakt. Everstein zal in eigen huis dus weer gaan voor een stuntje. 

HSSC’61 heeft het zichzelf erg moeilijk gemaakt door in de laatste twee wedstrijden tegen directe concurrenten Dilettant en VVAC slechts één punt te pakken. Hierdoor staat de ploeg uit Hei- en Boeicop inmiddels twaalfde, een plek die aan het eind van het seizoen goed is voor rechtstreeks degradatie. Zaterdag mag HSSC naar koploper De Alblas. Eerder dit seizoen won die ploeg in Hei- en Boeicop met 0-3. 

Ameide staat een plekje hoger dan HSSC, al is dat wel met een wedstrijd meer gespeeld. Ook in Ameide zijn de punten dus zeer welkom. Zaterdag komt nummer zes Drechtstreek naar Termei. In Papendrecht werd het eerder dit seizoen 4-1. 

Derde klasse E
In 3E ontvangt nummer negen Haaften hekkensluiter Capelle. Er zal de thuisploeg dus veel aan gelegen zijn om drie punten over te houden aan het duel, men zal immer de nacompetitie willen ontlopen. 

Datzelfde geldt voor MVV’58. Die club nam anderhalve week geleden afscheid van trainer Frans van Helvoirt en won vervolgens van Vuren. Deze week mag men op bezoek bij ONI, dat met een zevende plaats één plekje hoger staat dan MMV’58. 

Voor Vuren wordt het steeds moeilijker om directe degradatie af te wenden. De ploeg staat één na laatste met zeven punten en het gat naar nummer 11 Dongen is acht punten. Zaterdag komt runner up Sleeuwijk op bezoek en dus lijkt een resultaat nagenoeg onmogelijk. 

Vierde klasse 
SVS’65 krijgt zaterdag bezoek van nummer twee Unitas. De Gorinchemmers wonnen hun laatste zeven duels en lijken daardoor de grootste uitdager van koploper Groot-Ammers te worden. Een puntje zou dan ook al een knap resultaat zijn voor SVS’65.

Twee punten achter Unitas staat Herovina. Die ploeg ontvangt dit weekend Rhelico, dat tiende staat. Eerder dit seizoen werd het in Rumpt nog 1-5. Herovina is dus de uitgesproken favoriet voor dit duel.

Asperen ontvangt in eigen huis het Lexmondse Lekvogels. De thuisploeg lijkt inmiddels afgehaakt voor de titelstrijd, maar wil aan het eind van het seizoen in ieder geval graag nacompetitie spelen. Thuis winnen van Lekvogels is dan een must. 

Nummer vier Peursum speelt thuis tegen nummer elf Beesd. Ook Peursum doet mee om de nacompetitieplaatsen en dus geldt hetzelfde als voor Asperen: men moet winnen.

Verder ontvangt GVV in Geldermalsen ASH en speelt Leerdam Sport’55 tegen Noordeloos in deze competitie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app