• LRC-middenvelder Timo Lutters in het duel tegen Sliedrecht (2-4).
• LRC-middenvelder Timo Lutters in het duel tegen Sliedrecht (2-4). Foto: Rick den Besten
Voorbeschouwing

LRC ontvangt Nivo Sparta, Lekvogels met Ton Delfgou naar Spijk

Nieuws Voorbeschouwingen 1.203 keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN/WEST-BETUWE • Een overzicht van het programma van de clubs uit de gemeentes Vijfheerenlanden en West-Betuwe, die komend weekend in actie komen. 

Vierde divisie
WNC is de enige ploeg uit deze regio die actief is op vierde divisie-niveau. Na twaalf wedstrijden staan de Waardenburgers op een knappe vierde plaats. Komend weekend gaat men op bezoek bij ARC dat vijfde staat.

Eerste klasse 
In 1D krijgt LRC Leerdam bezoek van Nivo Sparta. De Leerdammers staan tweede met vier punten achterstand op koploper Scherpenzeel. Die laatste ploeg speelde wel een duel meer. Nivo Sparta staat teleurstellend elfde. 

Tweede klasse
In 2H krijgt Tricht bezoek van Wilhelmina’26. Tricht heeft het na een bijzonder goede start van de competitie lastiger de laatste weken. Van de laatste vier duels, werden er drie verloren. De formatie staat nu op een zevende stek. Het bezoekende Wilhelmina staat tiende met drie punten minder. 

Heukelum ontvangt Woudrichem. De hekkensluiter wacht nog altijd op de eerste overwinning van dit seizoen, maar zal tegen nummer elf Woudrichem het gevoel hebben dat een zege mogelijk moet zijn. 

Derde klasse
In Meerkerk staat de topper tussen SV Meerkerk en De Alblas in 3D op het programma. De thuisploeg heeft vier punten achterstand op koploper De Alblas en zal dit gat willen verkleinen. Meerkerk-aanvaller Melvin van den Heuvel blikte met ons vooruit op dit duel

Verder krijgt Ameide in deze klasse bezoek van SC Everstein. Ameide staat dertiende met vijf punten, terwijl Everstein elfde staat met acht punten. Beide ploegen schieten niets op met een punt en zullen dus moeten winnen om uit de onderste regionen weg te komen. Datzelfde geldt voor HSSC’61, dat op bezoek gaat bij Hardinxveld. Hardinxveld zit in de hoek waar de klappen vallen en verloor de laatste vier duels op rij. 

In 3D van de afdeling West speelt het Viaanse Brederodes thuis tegen Woerden. Brederodes staat zevende en moet winnen wil men naar boven blijven kijken. Tegen Woerden, tiende op de ranglijst, lijkt dit op voorhand mogelijk. 

Haaften heeft een zaterdag rust in 3E. MVV’58 en Vuren komen wel in actie. Die eerste ploeg gaat op bezoek bij nummer vier Sleeuwijk. Zelf staat de ploeg uit Meteren achtste. Ook Vuren mag op bas voor een uitwedstrijd en de reis gaat naar Gameren. GVV’63 is de gastheer en staat de derde , terwijl Vuren het moeilijk heeft en één na laatste staat. 

Vierde klasse
In 4E staan weer de nodige streekderby’s op het programma. Zo krijgt Rhelico bezoek van Asperen. De ploeg uit Rumpt staat negende, terwijl de bezoekers derde staan. Asperen verloor nog niet, maar speelde al wel drie keer gelijk. Verder gaat ASH op bezoek in Noordeloos, ontvangt Beesd GVV en gaat het puntloze Leerdam Sport’55 naar Groot Ammers voor een wedstrijd tegen de koploper. 

Lekvogels had een tumultueuze week, waarin men brak met hoofdtrainer Martijn Verkerk. De Lexmonders gaan op visite bij SVS’65 en doen dat met oudgediende Ton Delfgou als interim trainer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app