Afbeelding
Foto: Jan Noorlandt
voorbeschouwing Altena

Drie knallers in Altena met GDC-Sleeuwijk, Woudrichem-Altena en Wilhelmina’26-GRC 14

Nieuws Voorbeschouwingen 1.507 keer gelezen

ALTENA • De clubs uit Altena gaan zaterdag 1 april de degens met elkaar kruisen. Er staan maar liefst drie derby’s op het programma. 

In Eethen wordt het een echte knaller tussen de koploper (GDC) en de naaste belager (Sleeuwijk) op de ranglijst. GDC kan de beslissende slag slaan om dichter bij de titel te komen in de derde klasse E. Achtervolger Sleeuwijk gaat echter voor de laatste kans om in de titelrace te blijven. 

Op het Bolwerk, waar Woudrichem en Altena de degens kruisen, zullen de vonken er ook afspatten. Naast het prestige spelen ook hier de punten. Beide ploegen zullen vol voor de winst gaan. Nummer dertien Woudrichem moet winnen, wil het nog een kans maken om van de directe degradatieplek af te komen. Hekkensluiter Altena is op jacht naar de eerste competitiezege van het seizoen. 

In Wijk en Aalburg kruisen Wilhelmina’26 en GRC 14 de degens. GRC 14 wil in de race blijven voor de nacompetitie en Wilhelmina’26 heeft nog wat punten nodig om zich definitief in veiligheid te spelen.

Kozakken Boys
Kozakken Boys wil zich herpakken na de 1-0 nederlaag bij koploper AFC. Dan zullen de mouwen wel flink opgestroopt moeten worden tegen nummer vijf De Treffers. 

Achilles Veen
Achilles Veen poetste het moraal op met de 1-0 overwinning tegen hoogvlieger Capelle. De manschappen van trainer Dennis van der Steen zijn er echter nog lang niet. Dus zullen ook hier de mouwen opgestroopt moeten worden om concurrent SC Feyenoord te kraken. Als dat lukt, ziet het er voor de gasten uit Veen weer wat rooskleuriger uit.

Almkerk
Almkerk wacht nog altijd op de eerste overwinning na de winterstop. Tegen hekkensluiter Achilles’29 moeten de Almkerkers er vol voor gaan om een driepunter binnen te slepen en niet in de problemen te komen.

Sparta’30
In de derde klasse is Sparta’30 ronduit wisselvallig. Het verlies tegen Haaften moet de Andelnaren dwars zitten. Tegen en bij Dongen krijgt Sparta’30 de punten echter ook niet cadeau. 

NOAD’32
Op NOAD’32 is ook niet helemaal een peil te trekken. Voor zaterdag zijn de Wijk en Aalburgers waarschijnlijk wel geladen voor de streekderby bij en tegen de sterke runner-up BZC 14.

Be Ready
Be Ready heeft door de mooie overwinning tegen Terheijden met 4-1 het moraal weer wat opgepoetst. Hopelijk blijft het hier niet bij voor de hekkensluiter in de derde klasse. Tegen kampioenskandidaat SV Reeshof zal dan wel een topprestatie moeten worden neer gezet.

Dussense Boys
Bij Dussense Boys loopt het ook niet op rolletjes. Zondag wacht Raamsdonk. Of Dussense Boys in deze zespuntenwedstrijd loskomt is afwachten.

Nico van Es

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app