• SVS'65 won eerder dit seizoen met 2-0 van HSSC'61.
• SVS'65 won eerder dit seizoen met 2-0 van HSSC'61. Foto: Jeroen de Bruin / DBRN Fotografie
voorbeschouwing VHL/West-Betuwe

HSSC’61 treft SVS’65; Leerdam Sport en Heukelum voor het eerst in actie na vertrek trainers

Nieuws Voorbeschouwingen 1.683 keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN/WEST-BETUWE • Voor het eerst sinds zaterdag 9 december wordt er in alle klassen weer gespeeld. Een overzicht van de clubs uit Vijfheerenlanden en West-Betuwe. 

Vierde divisie
LRC kwam vorige week alweer in actie en de Leerdammers kwamen uitstekend uit de winterstop. VOC werd met 6-1 verslagen waardoor de ploeg van Emanuel Sluis vijfde staat. De verschillen blijven echter klein in deze afdeling. Zaterdag gaat LRC op bezoek bij Smitshoek dat een puntje meer heeft, maar een wedstrijd minder speelde. Weer een potje van belang dus.

Eerste klasse  
WNC trapt zaterdag om 16:00 uur af in en tegen Erp. De Waardenburgers kennen een wisselvallig seizoen, maar staan nog altijd wel op een derde plaats. In 1E is het niet de vraag of, maar wanneer RBC kampioen wordt. WNX strijd daarachter met tal van clubs om de tweede plaats. Tegenstander Erp staat elfde, het doel van zaterdag is dus duidelijk: winnen. 

Tweede klasse
Tricht kwam vorig weekend met een klinkende 4-0 overwinning op Wilhelmina’26 uit de winterstop. De groen-witte formatie staat daardoor met een zevende plek in de middenmoot, maar ook in 2G zijn de verschillen klein. Nummer vier Nico Sparta heeft maar drie punten meer, maar nummer twaalf Sleeuwijk slechts drie minder. Zaterdag gaat Tricht op bezoek bij SV Parkhout, dat laatste staat.

Derde klasse
SV Meerkerk kende vorige week een heel wat mindere herstart van de competitie. In eigen huis werd met 0-5 verloren van Schoonhoven en dus zal men azen op revanche. Een makkelijke opgave wordt dat niet, Meerkerk wacht namelijk een uitwedstrijd bij koploper GSC/ODS. Op de eerste speeldag werd van diezelfde tegenstander met 3-4 verloren.

In 3D wacht hekkensluiter Heukelum een uitwedstrijd bij nummer vier BLC. Heukelum zag trainer Ton Delfgou deze winter vertrekken naar het Utrechtse DHSC en vangt zijn vertrek voorlopig intern op. Heukelum kende afgelopen week een beroerde generale repetitie met een 7-2 oefennederlaag bij vierdeklasser Lekvogels. Dat het beter zal moeten om een resultaat te halen bij BLC is een understatement.

Vierde klasse E
SC Everstein ging de winterstop in als nummer twee achter lijstaanvoerder VVAC in. De achterstand bedraagt vijf punten en de vraag is of de Evrdingers het nog spannend kunnen maken in de tweede seizoenshelft in 4E. De ploeg van Robin Berendsen start met zaterdag aan die inhaalrace met een uitduel bij nummer laatst FC Dordrecht.

Leerdam Sport’55 nam vorige week afscheid van trainer Raymond Sponselee en start direct met een lastige thuiswedstrijd tegen Peursum, dat derde staat. De Leerdammers maken deel uit van de grote groep ploegen die bij de eerste zes willen eindigen. HSSC’61 en SVS’65 zijn ploegen die tot diezelfde groep behoren en zij strijden in Hei- en Boeicop tegen elkaar. 

Ameide en Asperen hebben eveneens die doelstelling. Ameide begon slecht aan de competitie en krabbelt langzaam op, terwijl Asperen juist goed begon en later een moeilijke fase kende. In Ameide treffen beide ploegen elkaar. Lekvogels was de laatste weken voor de winterstop uitstekend op dreef en zal die reeks voort willen zetten in de wedstrijd tegen nummer voorlaatst SSW. 

Vierde klasse H
BZC’14 nam halverwege januari de koppositie in 4H over na een inhaaloverwinning op ASH. De koploper is zaterdag zelf nog vrij en zal nieuwsgierig zijn naar de resultaten van naaste belagers Herovina en Haaften. Herovina gaat op bezoek bij GVV Geldermalsen dat slechts drie punten behaalde. Haaften zet koers naar Kerkwijk, dat zevende staat.

Verder ontvangt MVV’58 in Meteren BRC’24. Nummer vier MVV moet winnen om aansluiting te houden bij de drie ploegen erboven, terwijl nummer vijf BRC drie punten nodig heeft om aan te haken. Middenmoter Vuren wacht een uitbeurt bij NOAD’32 en ASH krijgt bezoek van rode lantaarndrager Well. 

Vierde klasse E (West 1) 
Brederodes kwam vorige week al in actie en weet meteen weer waar het staat. Nummer twee Zwaluwen Utrecht bleek een maatje te groot (1-4) voor de Viaanse ploeg en dus lijkt een plek in de subtop het hoogst haalbare. Brederodes staat nu nog achtste. Zaterdag gaat de ploeg van Bryan Simons op visite bij nummer tien Voorwaarts.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden