• ASV Arkel - SV Meerkerk (1-0).
• ASV Arkel - SV Meerkerk (1-0). Foto: Rick den Besten
voorbeschouwing Alblasserwaard

Papendrecht zal moeten opstaan in Terneuzen, kan Meerkerk vrije val stoppen tegen Arkel?

Nieuws Voorbeschouwingen 1.455 keer gelezen

ALBLASSERWAARD • Papendrecht en SV Meerkerk zijn na de winterstop in een vrije val geraakt. Kunnen ze het tij keren voordat ze serieus in de problemen gaan komen?

Derde divisie
SteDoCo is weer koploper in de derde divisie B, al staat Barendrecht er virtueel nog net iets beter voor. Met het oog op het titelgevecht kan de ploeg uit Hoornaar zich in en tegen Rosmalen geen misstap veroorloven. Voor Unitas is de opdracht al even helder: op eigen veld winnen van AWC om de donkere wolken niet nog donkerder te laten worden.

Eerste klasse
Papendrecht is na een goede competitiestart in 1D steeds dichter in de buurt van de gevarenzone gekomen. Winst op Terneuzense Boys zou de ommekeer moeten inluiden. Nieuw-Lekkerland zit in hetzelfde schuitje. BVCB-uit wordt een hele opgave. Hekkensluiter Sliedrecht zal hopen op een stunt tegen XerxesDZB, maar de kans dat de koploper dat laat gebeuren lijkt klein.

Tweede klasse
In de onderste regionen van de tweede klasse F is het elke week alle hens aan dek voor De Zwerver en Streefkerk. Beide Molenlandse clubs spelen thuis, tegen respectievelijk VVGZ en EBOH, twee clubs uit het linkerrijtje. Streefkgenoot De Alblas blijft op een comfortabele positie als het weet te winnen van CVV Zwervers.

Hardinxveld strijdt in 2G voor handhaving. Het zal uit bij koploper Theole een hele toer worden om niet puntloos uit Tiel weg te gaan. SVW kan goede zaken doen tegen het puntgelijke en immer onberekenbare Tricht. GJS behoort ook tot de clubs in de gevarenzone en kan de borst natmaken tegen Nivo Sparta.

Derde klasse
Schelluinen heeft het kampioenschap in de 3e klasse C zeker nog niet uit het hoofd gezet. Een uitglijder tegen hekkensluiter DFC moet dan ook koste wat het kost voorkomen worden. Ondanks de nederlaag tegen Alblasserdam is ook Drechtstreek nog aangehaakt. De thuisbeurt tegen Haastrecht is zeker geen a-b-c’tje, want de Krimpenerwaarders zijn volop in de race voor de tweede periodetitel.

SV Meerkerk is na de winterstop in een vrije val geraakt. Om niet serieus naar beneden te moeten gaan kijken, zullen de drie punten tegen ASV Arkel op De Burcht moeten blijven. Maar ook de bezoekers hebben de punten hard nodig, dus wij verwachten een derby op het scherp van de snede. Groot-Ammers steekt de pont over naar Schoonhoven, een derby waarop hetzelfde van toepassing is als op Meerkerk-Arkel.

Alblasserdam wil er alles aan doen om directe degradatie te ontlopen. Zal een stunt tegen lijstaanvoerder GSC/ODS erin zitten? Unitas kan klimmen op de ranglijst door zich van het puntgelijke ZBC’97 te ontdoen.

Vierde klasse
De voorsprong van VVAC in 4E is comfortabel, maar de koploper rekent zich nog niet rijk. Op het natuurgras van Het Plein vormt HSSC’61, inmiddels vierde, een potentiële bananenschil voor de groenwitten. De concurrenten Peursum en SC Everstein gaan het ook niet cadeau krijgen met uitbeurten tegen respectievelijk Lekvogels en SV Noordeloos op het programma.

Ameide zou zaterdagmiddag tegen vijven voor het eerst dit seizoen zomaar eens bij de veilige eerste zes kunnen staan. Want heel Meihoven rekent op een overwinning tegen SSW.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 3 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 3 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 10 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 11 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 23 apr, 16:44