• Nieuw-Lekkerland - Terneuzense Boys (4-2) in de competitie van vorig seizoen.
• Nieuw-Lekkerland - Terneuzense Boys (4-2) in de competitie van vorig seizoen. Foto: Dick de Jager (clubfotograaf vv Nieuw-Lekkerland)
voorbeschouwing Alblasserwaard

Nieuw-Lekkerland zal moet knallen tegen tegen Terneuzen, derby’s Hardinxveld-SVW en VVAC-Ameide

Nieuws Voorbeschouwingen 1.397 keer gelezen

ALBLASSERWAARD • Voor Nieuw-Lekkerland is het zaterdag 9 maart klip en klaar: er zal thuis gewonnen moeten worden van Terneuzense Boys om niet nóg dieper in de problemen te komen. Het amateurvoetbal in de Alblasserwaard heeft daarnaast op het niveau van de tweede, derde en vierde klasse diverse derby’s te bieden.

Derde divisie
Koploper SteDoCo komt in de derde divisie B niet in actie. Unitas wel; dat speelt zaterdag om 18:00 uur thuis tegen HSV Hoek.

Eerste klasse
Nieuw-Lekkerland heeft de problemen over zich afgeroepen in de 1e klasse D. Om die het hoofd te kunnen bieden, moet Terneuzense Boys zaterdag op sportpark Excelsior worden verslagen. Papendrecht zou zichzelf een dienst bewijzen door runner-up SHO te verrassen. Voor Sliedrecht gaat het doek vroeg of laat vallen. De uitbeurt bij Spijkenisse lijkt weinig perspectief te bieden.

Tweede klasse
De regioclubs in de 2e klasse F hebben het zwaar. De Zwerver hijgt Rijsoord in de nek en laat dat nou net de tegenstander van komende zaterdag zijn. De Kinderdijkers zullen er alles aan doen drie punten mee te nemen naar De Schans. Alexandria’66-De Alblas kan zomaar een spannend duel worden tussen twee middenmoters die aan elkaar gewaagd zijn. Hekkensluiter Streefkerk is vrij.

Hardinxveld-SVW is een mooie derby in 2G. De thuisclub snakt naar een overwinning, maar dat zullen de streepjes niet zomaar laten gebeuren. GJS krijgt met GRC 14 een tegenstander op bezoek die de punten net als Hardinxveld heel goed kan gebruiken.

Derde klasse
In de 3e klasse C leven er nogal wat clubs tussen hoop en vrees. Alblasserdam-SV Meerkerk is een wedstrijd die in die categorie thuishoort. Arkel en Groot-Ammers moeten ook punten schrapen, maar krijgen met respectievelijk Wieldrecht en Drechtstreek pittige tegenstanders op bezoek. Schelluinen zal de zeperd tegen DFC in de derby tegen Unitas willen rechtzetten.

Vierde klasse
VVAC-Ameide is in 4E niet alleen een derby, maar ook een duel tussen de koploper en de ploeg in vorm. Zal het dan Ameide zijn dat VVAC de eerste nederlaag gaat toebrengen, of blijven de groenwitten ook in hun vijftiende competitiewedstrijd ongeslagen? Ameide heeft overigens de beste papieren om de tweede periode te pakken.

Peursum is de aansluiting nu even kwijt. Kan het zich tegen HSSC’61, dat uiteraard ook dolgraag bij de eerste zes wil eindigen, herpakken? Leerdam Sport’55-SV Noordeloos staat zelfs volledig in het teken van wel of niet bij de eerste zes.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
VIDEO: Voorbeschouwing SoccerReporter op Schelluinen-Alblasserdam 4 uur geleden
Afbeelding
Doelman Beau Eversdijk maakt overstap naar Be Ready 5 uur geleden
Logo
• Tim van der Zee.
Nieuw-Lekkerland en DCV staan voor vier finales 12 uur geleden
Afbeelding
Hoe ziet het volgende seizoen eruit voor Ajax? ingezonden mededeling 13 uur geleden
Afbeelding
Vandalen houden huis in kleedkamers Spirit 30 apr, 09:18
Logo
• Anton van der Stelt.
Anton van der Stelt voor derde keer hoofdtrainer van Bergambacht: 'Zie deze uitdaging met vertrouwen tegemoet' 30 apr, 07:30