Afbeelding
Foto: Kontakt Mediapartners

Protesten afgewezen: Achilles Veen en Dongen gaan opnieuw strafschoppen nemen

Nieuws 4.113 keer gelezen

DONGEN/VEEN • Het is na protesten onontkoombaar; donderdag om 20.30 uur staan Dongen en Achilles Veen opnieuw klaar voor een strafschoppenserie. Inzet is een plaats bij de beste acht van het KNVB-districtsbekertoernooi Zuid 1.

Nog een keer de feiten op een rij. Dongen - Achilles Veen, de achtste finale van de districtsbeker, eindigde op donderdag 22 februari in 2-2. Dongen won de penaltyserie (9-8), maar die strafschoppenreeks was niet rechtsgeldig. Omdat Achilles Veen rood had gekregen en daardoor met tien man aan de pingels begon, had Dongen ook een speler moeten uitsluiten. Dat is niet gebeurd. 

Protesten afgewezen 
Achilles Veen rook haar kans. Na een protest moest de strafschoppenserie, waarbij ook nog eens de vierde strafschop van Dongen opnieuw mocht, op last van de tuchtcommissie over. Vervolgens stond men bij Dongen op de achterste benen. Zij hadden toch niets verkeerd gedaan, want van het arbitrale trio mocht trainer Marcel van der Sloot onbeperkt kiezen uit zijn beschikbare spelers.

Een mail met een nieuw protest van Dongen haalde het afgelopen vrijdag niet in Zeist. Het bezwaarschrift van de Brabantse vierdivisionist werd van de tafel geveegd. Beide ploegen mogen tien spelers, inclusief de keepers, aanwijzen. Wie beschikbaar is mag er een nemen. 

Donderdag 7 maart opnieuw penalty’s nemen dus. Eerst tossen wie er mag beginnen. Gewisselde spelers en de met rood weggestuurde Jeroen Sterrenbburg (Achilles Veen) moeten toekijken. Voor Achilles Veen komt er een kans om straks in het Paasweekeinde alsnog in de kwartfinale thuis tegen Best Vooruit uit te komen. 

‘Er valt voor ons niks te winnen’
Van der Sloot baalt stevig: “We gaan ons goed voorbereiden, maar eigenlijk valt er voor ons niks te winnen. Dit is een penaltyserie waarin we alleen maar kunnen verliezen. Ook als we winnen valt er niet echt iets te vieren.”

Achilles Veen-trainer Dennis van der Steen staat er uiteraard anders in. “Zij stonden bij aanvang van de serie strafschoppen met elf spelers en dat is toch een voordeel, want je kan toch een speler extra inzetten. Morgen na de dinsdagtraining ga ik kijken hoe wij de nieuwe serie gaan aanpakken.” 

Penaltykiller Mathijs Donatz 
Doelman Mathijs Donatz zag de vierde strafschop van Dongen via de lat over gaan. “Ik zal best iets van mijn lijn gekomen zijn. Maar in de reglementen staat duidelijk dat bij een strafschoppenserie wanneer de bal via paal of lat over of naast gaat, dit geen rol speelt. Samen met de fout dat Dongen met elf man aan de serie begon, is het logisch dat alles opnieuw moet.” Donatz staat bekend als penaltykiller. Hij loodste eerder Sliedrecht door vier strafschoppenseries heen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden