Afbeelding
Foto: Kontakt Mediapartners

Pechseizoen voor vv Hardinxveld nog niet aan een einde: polsbreuk aanvoerder Vincent van Lopik

Nieuws 1.196 keer gelezen

HARDINXVELD-GIESSENDAM • Wat een pechseizoen voor vv Hardinxveld. Het team van trainer Theo de Boon kreeg al met een flink aantal zware blessures te maken. Zaterdag bleek na afloop van het duel met SVW, dat aanvoerder Vincent van Lopik zijn pols heeft gebroken.

Het voorval moet twee minuten voor het eindsignaal in een duel hebben plaatsgehad. De arm van Van Lopik is in een brace geplaatst en hij kan vier tot zes weken niet voetballen. 

“Het is voor ons de volgende tegenslag in een jaar zoals ik als trainer nog niet heb meegemaakt”, vertelt De Boon. 

Het begon met de schouderbreuk die doelman Marc de Koning in de promotiewedstrijd op 17 juni 2023 tegen Dauwendaele opliep. Hij is nog niet hersteld. In november moest topscorer Aldo Tagliasacchi, na een teenbreuk, voor twee maanden aan de kant blijven. Op 27 januari ging het faliekant mis voor spelverdeler Collin de Kok in de wedstrijd tegen Achilles’29. Hij scheurde de voorste kruisband in zijn rechterknie af. 

Zijn revalidatie duurt na de operatie op 19 februari, zeker tot na de volgende winterstop. De Kok scheurde vijf jaar geleden, toen nog actief bij Willem II, de kruisband in zijn andere knie af. 

De Boon: “Tijdens de winterstop is onze tijdelijke keeper Aschwin Bakema gestopt, maar dat wisten wij. Half februari verloren wij ook nog ons talent Jack van der Meijden met een hamstringblessure.” 

Roy van ’t Hoog ging als volgende de ziekenboeg aan de Sluisweg in. Hij verrekte zijn kniebanden en kijkt al drie weken toe. Hopelijk voor Hardinxveld is hij over drie weken weer inzetbaar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden