Afbeelding
Foto:
In Memoriam

Tonnie Pootjes overleden; een clubicoon van Jan van Arckel

Nieuws 4.320 keer gelezen

IN MEMORIAM

AMMERZODEN • Met grote verslagenheid moeten we afscheid nemen van een ware legende van onze voetbalclub, Tonnie Pootjes. Als een symbool van toewijding, passie en liefde voor de voetbalsport, heeft Tonnie vele generaties geïnspireerd, niet alleen op het veld, maar ook daarbuiten. Zijn nalatenschap zal voor altijd voortleven in de harten van alle ‘Jantjes’ en eenieder die onze club een warm hart toedraagt.

Tonnie Pootjes was niet zomaar een voetballer; hij was een voetbaldier in hart en nieren. Vanaf zijn prille jeugd was hij verbonden aan onze club, waar hij uitgroeide tot één van de allerbesten. Als topscorer aller tijden van Jan van Arckel, liet Tonnie tijdens zijn actieve carrière een groot stempel achter op het voetbalveld. Hij was een symbool van vastberadenheid (alles direct op de goal), vaardigheid (technisch begaafd) en onverzettelijk doorzettingsvermogen. Verliezen kwam niet voor in zijn vocabulaire.

Passie
Tonnies toewijding aan Jan van Arckel reikte verder dan zijn prestaties op het veld. Hij was een constante aanwezigheid, een rots in de branding, die zijn club Jan van Arckel altijd met trots vertegenwoordigde en aanmoedigde. Zelfs naast zijn drukke leven als ondernemer en zijn gezin, vond Tonnie altijd de tijd om er te zijn voor zijn grote passie, onze voetbalclub. Zijn betrokkenheid was ongeëvenaard, zijn inzet grenzeloos.

Het was niet slechts zijn eigen liefde voor het spel en de club die Tonnie kenmerkte, maar ook zijn verlangen om dit door te geven aan de volgende generaties. Zijn kleinkinderen werden direct bij de club ingeschreven zodra ze het levenslicht zagen. Zo blijft Tonnie voortleven, niet alleen in de geschiedenisboeken, maar ook op het veld.

Bestuurslid
Jarenlang heeft Tonnie een cruciale rol gespeeld als bestuurslid, waar hij onvermoeibaar heeft gewerkt aan de groei en bloei van zijn geliefde club. Zijn visie, wijsheid en inzet hebben de fundamenten gelegd voor het succes dat we vandaag de dag mogen ervaren.

Met het heengaan van Tonnie Pootjes verliezen we een clubicoon met een groot voetbalhart, maar bovenal een geweldig persoon. Zijn naam zal altijd synoniem staan voor Jan van Arckel, een herinnering aan de glorie van vervlogen dagen en de inspiratie voor de toekomst.

Aan zijn familie, vrienden en medeclubleden bieden wij onze oprechte condoleances aan. Moge jullie kracht vinden in de herinneringen die Tonnie heeft achtergelaten.

Vaarwel, Tonnie. (6 oktober 1958- 18 maart 2024)

De ‘Jantjes’ zullen je nooit vergeten. 

Zaterdag 23 maart is er op sportpark D’n Huybert gelegenheid om vanaf 12.30 uur afscheid te nemen van Tonnie. Tot 14.00 uur is er gelegenheid om te condoleren. Het sportpark is vanaf 11.30 uur open. Het wordt op prijs gesteld als u een witte of rode bloem meeneemt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 18 uur geleden
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 18 uur geleden
Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 21 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 23 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 23 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net gisteren