• Eerder dit seizoen won GDC met 2-0.
• Eerder dit seizoen won GDC met 2-0. Foto: Eric Schröder - GDC
voorbeschouwing VHL/West-betuwe

Kraker tussen Tricht en GRC 14, Heukelum ontvangt GDC

Nieuws 1.263 keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN/WEST-BETUWE • Er valt weer genoeg te genieten op de voetbalvelden komend weekend. Een overzicht van de wedstrijden van de clubs uit Vijfheerenlanden en West-Betuwe. 

Vierde divisie
LRC gaf vorige week een voorsprong weg tegen RVVH, waardoor de Leerdammers nog altijd niet helemaal veilig zijn. De middenmoter gaat zaterdag op bezoek bij nummer vier Zwaluwe.

Eerste klasse
Met veertien punten uit de laatste zes wedstrijden is WNC bezig aan een aardige serie in 1E. Zaterdag zullen de Waardenburgers die willen vervolgen. Op het programma staat een thuiswedstrijd tegen nummer zes SC ‘t Zand. 

Tweede klasse
In 2G krijgt Tricht bezoek van GRC14. Onder interim-trainer Dick Wammes werd vorige week verloren bij Nivo Sparta. Geen schande, maar Tricht zal wel snel punten moeten gaan pakken om niet dieper in de problemen te raken. Tegen GRC14 zou dat een moment zijn. De combinatie uit Giessen/Rijswijk heeft namelijk evenveel punten. 

Derde klasse
Groot-Ammers en SV Meerkerk zijn het na de winterstop helemaal kwijt in 3C. Het publiek mag op Gelkenes een clash verwachten waarin fel gestreden zal worden om de punten.

Ook bij het duel tussen Heukelum en GDC staat er wat op het spel. Beide ploegen hebben 22 punten en zijn aan het strijden op degradatie, maar ook de nacompetitie te ontlopen. De verschillen zijn klein in deze afdeling, want nummer vier Woudrichem heeft slechts vier punten meer. 

Vierde klasse E
In 4E is de eyecatcher deze week het duel tussen SC Everstein en Ameide in Everdingen. Everstein lijkt te wisselvallig om koploper VVAC echt onder druk te zetten, terwijl nummer vier Ameide de ploeg in vorm is met zeven overwinningen achter elkaar. Mocht Ameide winnen dan komt het qua punten gelijk met Everstein. 

Verder treffen Leerdam Sport’55 en HSSC’61 elkaar in Leerdam. Om zicht te houden op de eerste zes plaatsen heeft de thuisploeg een overwinning nodig. Koploper VVAC krijgt SVS’65 op bezoek, Asperen gaat naar Giessenburg voor een krachtmeting met Peursum en Lekvogels speelt bij Noordeloos. 

Vierde klasse H
In 4H is de titelstrijd ongemeen spannend. Koploper BZC’14 deed vorige week goede zaken doorzelf te winnen en het zag concurrenten Herovina én Haaften verliezen. De koploper gaat dit weekend op bezoek bij laagvlieger GVV Geldermalsen, Herovina speelt in eigen huis tegen hekkensluiter Well en Haaften ontvangt Vuren. Verder in deze afdeling: Kerkwijk - ASH en BRC - NOAD’32.

Vierde klasse E (west) 
In zeven duels na de winterstop pakte Brederodes slechts twee punten. Zaterdag moet het dan ook maar weer eens gebeuren: winnen. Thuis tegen Maartensdijk, dat tien punten minder heeft, moet dat mogelijk zijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden