• MVV'58 - Herovina eindigde in november in 2-1.
• MVV'58 - Herovina eindigde in november in 2-1. Foto: Jeroen de Bruin / DBRN Fotografie
voorbeschouwing VHL/West-Betuwe

Volop spannende derby’s: Lekvogels ontvangt HSSC’61, MVV’58 bezoekt Herovina

Nieuws Voorbeschouwingen 1.718 keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN/WEST-BETUWE • WNC en Haaften genieten van een vrij weekend, maar verder komen alle clubs uit Vijfheerenlanden en West-Betuwe weer in actie zaterdag. Een overzicht van de te spelen wedstrijden. 

Vierde divisie 
LRC gaat komende zaterdag op bezoek bij SC Feyenoord. De Leerdammers wisten de laatste vijf wedstrijden niet te winnen, al er werd er ook maar één verloren. Vorige week tegen koploper ASWH had de ploeg van Emanuel Sluis misschien ook wel iets meer verdiend dan een puntje en dus reist de ploeg met vertrouwen af naar Rotterdam. Het verschil tussen de ploegen is drie punten in het voordeel van Feyenoord. De wedstrijd start overigens al om 12:00 uur. 

Tweede klasse
Tricht staat twaalfde, waarmee de ploeg aan het eind van het seizoen veroordeeld zou zijn tot de nacompetitie. Alleen Hardinxveld en Sleeuwijk staan lager en die ploegen hebben slechts een puntje minder. Tegen GJS heeft de ploeg dan ook eigenlijk punten nodig, maar de bezoekers uit Gorinchem wonnen juist hun laatste drie duels en staan bovenaan in de derde periode. 

Derde klasse
Bij Schelluinen tegen streekgenoot SV Meerkerk in 3C zijn de belangen tegengesteld. Schelluinen gelooft nog in het kampioenschap, terwijl de problemen van Meerkerk met de week groter worden.  De ploeg van won voor het laatst op 2 december van het vorige jaar en heeft écht een resultaat nodig om met enig vertrouwen het slot van de competitie in te gaan. 

Voor Heukelum staan er twee belangrijke wedstrijden op het programma. De ploeg van Fred de Groot krijgt namelijk achtereenvolgens bezoek van ONI en Sparta’30, de nummers voorlaatst en laats uit deze afdeling. Het lijkt een uitgelezen mogelijkheid voor Heukelum om zich wet te spelen bij de nacompetitieplaatsen, maar dan moet er eerst gewonnen worden. 

Vierde klasse E
In 4E staan wekelijks veel regioclubs tegenover elkaar en dat is deze week niet anders. In Everdingen krijgt nummer drie SC Everstein bezoek van SVS’65, dat nog altijd hoopt om degradatie te ontlopen. 

Zoals bekend spelen de laatste zes ploegen uit deze competitie volgend jaar in de vijfde klasse. Lekvogels staat vierde en heeft dus goede papieren om zich te handhaven. Zaterdag spelen de Lexmonders de derby tegen buurman HSSC’61, dat met een zesde plaats maar net aan aan de goede kant van de ranglijst bivakkeert. 

Leerdam Sport’55 speelt in Leerdam tegen Asperen. Bij een nederlaag zou het kunnen dat de Leerdammers zeker zijn van degradatie. In dat geval zou Asperen dus winnen en nog hoop koesteren op lijfsbehoud. Ameide staat vijfde en gaat op bezoek bij nummer acht Noordeloos. 

Vierde klasse H
Wat in 4E geldt, is ook in 4H van toepassing: volop derby’s. Wat te denken van de wedstrijd tussen Herovina en MVV’58, de nummers drie en vier van de ranglijst. In november won MVV het onderlinge duel (2-1), waarin het nodige gebeurde met onder meer twee rode kaarten en een tijdelijke staking. 

Nummer twee Haaften is vrij dit weekeinde. Koploper BZC’14 ontvangt ASH en kan dus uitlopen op de concurrentie. Verder ontvangt BRC het al gedegradeerde Well, GVV (eveneens een zekere vijfdeklasser volgend jaar) speelt in Geldermalsen tegen NOAD’32 en Vuren zet koers richting Kerkwijk.

Vierde klasse E (West)
Het seizoen van Brederodes lijkt een beetje als een nachtkaars uit te gaan. Met een achterstand van negen punten op de veilige achtste plaats en een voorsprong van dertien punten op de rechtstreekse degradatieplekken, lijkt het lot van de ploeg uit Vianen al bezegeld: nacompetitie.

Het zal dus vooral belangrijk zijn om met een zo goed mogelijk gevoel die nacompetitie in te gaan. Tegenstander van zaterdag is USV Hercules, dat voorlaatste staat. Een goed moment om te beginnen met het tanken van vertrouwen dus. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden