• Eerder dit seizoen werd het 1-1 in Everdingen.
• Eerder dit seizoen werd het 1-1 in Everdingen. Foto: Nico van Ganzewinkel
voorbeschouwing VHL/West-Betuwe

Tricht wil rumoerige week positief afsluiten, derby tussen HSSC’61 en SC Everstein

Nieuws 1.647 keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN/WEST-BETUWE • Volop competitievoetbal voor de clubs uit Vijfheerenlanden en West-Betuwe. Zo wil Tricht een vervelende week positief afsluiten en treffen HSSC’61 en SC Everstein elkaar voor de derby. Een overzicht. 

Vierde divisie
LRC genoot vorige week van een vrij weekend. De Leerdammers mogen zaterdag weer aan de bak en wel tegen het Ridderkerkse RVVH. LRC staat zevende, de bezoekers dertiende met acht punten minder. Toch verloor LRC eerder dit seizoen met 6-3 van de laagvlieger.

Eerste klasse
Na het doelpuntloze gelijkspel inde topper tegen Emplina maakt WNC zich op voor de uitwedstrijd tegen SV TOP. Het verhaal is bekend in 1E: koploper RBC is ver uit het zich verdwenen en het hoogst haalbare voor WNC is dan ook de tweede plaats. Tegen laagvlieger TOP is een overwinning dan ook het enige doel. 

Tweede klasse  
Tricht kende een rumoerige week. Hoofdtrainer Jacob van Zanten legde maandag zijn functie, tot verbazing van het Trichtste bestuur, neer. Met interim-trainer Dick Wammes voor de groep zal men een vervelende week positief willen afsluiten. Punten zijn ook broodnodig in Tricht, want de ploeg is inmiddels afgezakt naar de twaalfde plaats. Nivo Sparta is zaterdag in Zaltbommel de tegenstander. Die ploeg staat derde en dus zal Tricht moeten stunten.

Derde klasse
Aan de vrije val die door Meerkerk werd ingezet begin december kwam vorige week tegen nummer voorlaatst Alblasserdam nog geen einde. De mannen van Gert-Jan Koekkoek verloren met 4-2 en zullen toch met enige vrees naar onderen kijken in 3C. Zaterdag op de Burcht krijgt men een nieuwe kans voor een ommekeer. Tegenstander is nummer zes Haastrecht.

Heukelum wacht zaterdag een uitbeurt bij DESK in 3D. Heukelum bleef in vijf wedstrijden na de winterstop ongeslagen, maar speelde de laatste drie duels gelijk. Een driepunter is dus welkom voor nummer tien Heukelum op bezoek bij de nummer zeven. 

Vierde klasse E
Het meest in het oog springende duel in 4E is dit weekend vanzelfsprekend de derby tussen HSSC’61 en SC Everstein in Hei- en Boeicop. De thuisploeg liep vorige week tegen een zeperd op tegen Peursum (4-1 verlies), terwijl Everstein ondanks een ruime winstpartij op Lekvogels (4-0) naast de tweede periode greep. De derby is altijd een wedstrijd op zich, al lijkt Everstein de lichte favoriet.

Verder treffen Lekvogels en Leerdam Sport’55 elkaar in Lexmond, ontvangt Asperen koploper VVAC en mag de winnaar van de tweede periode (Ameide) zich opmaken voor een wedstrijd tegen nummer drie Peursum. SVS’65 speelt in Spijk tegen SSW. 

Vierde klasse H
In 4H liep koploper BZC’14 midweeks tegen een forse nederlaag (4-1) aan bij BRC. Hierdoor hebben BZC, Herovina en Haaften allen dertig punten, al had BZC hier wel een duel minder voor nodig. Spannend is het dus wel. BZC ontvangt laagvlieger Kerkwijk, terwijl Herovina een lastig duel met Vuren wacht, Haaften bezoekt NOAD’32.

BRC mag na de midweekse stunt op visite in Hellouw bij ASH. MVV’58 speelt in Meteren tegen GVV Geldermalsen. 

Vierde klasse E (west)
Brederodes won na de winterstop nog niet en dat begint wel een probleem te worden. Met een tiende plaats staat de ploeg inmiddels een beetje in niemandsland. Nummer negen ‘t Goy heeft namelijk zes punten meer. Nummer elf Maartendsdijk heeft tien punten minder. Zaterdag is koploper UVV de tegenstander in Vleuten en dus is winst niet per se de verwachting. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden