• Brederodes - Kockengen (6-0).
• Brederodes - Kockengen (6-0). Foto: Peter Verbeek

Brederodes deelt flinke tik uit aan Kockengen

21 sep, 20:45 Wedstrijdverslagen 585 keer gelezen

VIANEN • Brederodes heeft de eerste horde van de competitie met verve genomen. Kockengen werd met 6-0 afgedroogd.

De zege kreeg al gestalte in de eerste minuut, toen Mike de Groot een voorzet van Kevin Bosch inkopte: 1-0. De gasten lieten bitter weinig zien en de Viaanse defensie is nooit getest. Brederodes voetbalde technisch veel verzorgder. Toen De Groot na de drinkpauze in stelling werd gebracht, was er voor doelman Jan Baarslag weer geen houden aan: 2-0. Net na het halve uur voltooide de centrumspits zijn hattrick na goed doorzetten uit een wat klungelige situatie: 3-0.

Publiekswissel
Ook na rust bleven de groengelen van achteruit openen op de snelle Bosch. Die gaf dan ook de voorzet waaruit Dennis Kruijk er in de elfde minuut 4-0 van maakte. De Groot kreeg zijn publiekswissel en maakte plaats voor Nick van der Valk. Die liet, mede door goede reddingen van de sluitpost van Kockengen, twee opgelegde kansen aan zich voorbij gaan voordat hij de laatste twee treffers voor zijn rekening nam: 6-0.

Historie
Brederodes schreef met die eclatante overwinning een beetje historie: voor het eerst sinds 2010/2011 werd de competitie begonnen met een overwinning.

• Brederodes - Kockengen (6-0).
Stuur jouw foto
Mail de redactie