Logo regio-voetbal.nl


met video + foto-update

SteDoCo breekt de ban: driepunter tegen VVOG

  •   keer gelezen   Wedstrijdverslagen

HOORNAAR • SteDoCo boekte de zeer welkome eerste driepunter van het seizoen. Het bijzonder compact acterende VVOG, een krap halfuur spelend met tien man, boog in de slotfase. Wesley Meeuwsen en Joran Schröder waren trefzeker.


Een stevig gesprek op maandagavond was na een schamel puntje uit vier wedstrijden nodig. "We hebben niet getraind en ik heb de jongens aan het woord gelaten", aldus SteDoCo-trainer Frans Adelaar na de 2-0 zege op de Harderwijkers. "Het verwachtingspatroon is hoog bij de club. We hebben afgesproken om als een homogene groep geduldig onze koers te blijven volgen. Vervolgens hebben we dinsdag en donderdag hard getraind. Vandaag waren we oppermachtig, maar opnieuw vergeten we onszelf vroegtijdig te belonen. Tegen tien man werd het mogelijk nog lastiger en parkeerde VVOG wel twee bussen."

Paal
De Harderwijkers waren duidelijk niet naar de Alblasserwaard gekomen om een lekker potje te voetballen. In een prima openingsfase verzuimde SteDoCo op voorsprong te komen. Benjamin van Wanrooij was dichtbij de 1-0, maar raakte keihard de paal. SteDoCo domineerde, maar kwam niet meer tot een serieuze doelpoging.

Drukke ruimte
Ook in de tweede helft en ook na de rode kaart van Rihairo Meulens niet. "We hadden afgesproken de rust te bewaren en daarom heb ik niet direct een extra spits ingezet. Toen Bryan Jongeneel strompelend naar de kant kwam (81e minuut - TS), heb ik Wesley Meeuwsen ingebracht. In de drukke ruimte zijn zijn kwaliteiten het meest geschikt." Waarvan akte, want koud in het veld scoorde de nummer 9.

Getergd
"Ik zat getergd op de bank. Met verbazing hadden Kyle Doesburg en ik elkaar al een paar keer aangekeken. Persoonlijk ben ik niet op mijn drieëndertigste naar SteDoCo gekomen om af te bouwen en op de bank te zitten. Ik wil hier een meerwaarde zijn", aldus Bosschenaar Meeuwsen. En dat was hij, met zijn knappe harde poeier in de slotfase (1-0). Een minuut voor tijd besliste Joran Schröder het bepaald niet drukbezochte duel definitief.

Theo Sprong
Freelance-journalist Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal
Volg @TheoSprong1963 op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup