Kranig Haaften met 1-2 nipt onderuit tegen koploper ONI | Voetbalnieuws uit de regio, altijd actueel
Logo regio-voetbal.nl
Jeroen de Bruin/ DBRN Fotografie

Kranig Haaften met 1-2 nipt onderuit tegen koploper ONI

  •   keer gelezen   Wedstrijdverslagen

HAAFTEN • Hekkensluiter Haaften weerde zich zaterdag thuis tegen de ongeslagen koploper ONI erg kranig. Na een vroege achterstand maakte topscorer Thijmen Gerringa al snel gelijk. Ook na een 1-2 ruststand bleef in de tweede helft lang een Haaftense verrassing mogelijk. In een spannende slotfase hield ONI uiteindelijk de 1-2 winst vast.


Voor bijna 150 toeschouwers pakte ONI zo nu ook officieel de eerste periodetitel, die trouwens dankzij een superieur doelsaldo voor de club uit 's Gravenmoer toch al nagenoeg zeker was.

De Brabantse lijstaanvoerder voetbalde zaterdag echter zo laconiek dat Haaften met een enorme strijdlust en via snelle uitvallen vanuit een begrijpelijk behoudende speelwijze bijna voor een vervroegde Sinterklaassurprise kon zorgen. Het publiek in Haaften behoefde zich in elk geval zaterdag bepaald niet te vervelen.

Beter gevoel
Haaften-trainer Bart Fransen was trots op zijn equipe: "Er is vandaag enorm gestreden. Ik hou aan deze wedstrijd een veel beter gevoel over dan aan de onnodige nederlaag bij NEO'25. We hebben vanmiddag bijna het maximale gepresteerd. Alleen kreeg Haaften net te weinig. Ook hun trainer vond dat ONI met 1-2 winst goed was weggekomen."

De Bossche ONI-trainer Frank Kusters was inderdaad niet zo tevreden over zijn team: "In dit soort duels kan ONI eigenlijk alleen van zichzelf verliezen. Vandaag waren we veel te gemakzuchtig. Nu nodigde dit slechte veld ook niet uit tot goed voetbal en vond ik ook de scheidsrechter zwak. Maar als je zulke wedstrijden toch nog wint, kun je zeker een eind komen."

Een excuus voor de teleurstellende ONI-vertoning was het bepaald niet maar voorlopig staat de club uit 's Gravenmoer als debutant wel ongeslagen alleen bovenaan in de derde klasse met nu drie punten voorsprong op naaste rivaal BLC en al vijf punten meer dan NOAD'32, de ook winnende andere grote concurrent.

Vroege goals
Routinier Danny Verwolf was tijdens deze inhaaldag een weekend weg en dus moest Haaften hem zaterdag node missen. Al na acht minuten kwam de thuisclub met 0-1 achter. Floris Wouters ging in een solo een man voorbij en scoorde beheerst met een laag diagonaal schot: 0-1.

Vijf minuten later was het echter ook al weer gelijk. Topscorer Thijmen Gerringa brak op links knap door en met een laag schot maakte hij al zijn achtste competitiedoelpunt: 1-1.

Dus kon het voetbaltechnisch veel betere ONI weer van vooraf aan beginnen. Na een lelijke misser van verdediger Paul van Zon ontsnapte ONI in de achttiende minuut zelfs aan een snelle achterstand. Thijmen Gerringa kon toen alleen doorbreken maar ditmaal mikte hij te hoog.

Halfweg de eerste helft kregen de gasten uit een voorzet van Dennis Siemons ook een mooie kans, doch Jaap van der Waarden mikte te hoog. Inmiddels hadden Haaftens routinier Jeffrey Wolf en ONI-speler Jorg Broeders al een gele kaart gekregen.

Defensief hield Haaften ondertussen onder de bijna continue pressie van ONI manmoedig stand en op de uitvallen van de thuisclub had een te laconiek spelend ONI soms onvoldoende grip. Bij een uitbraak samen met Jordy Perdon trof Thijmen Gerringa vanaf links nog eens het zijnet.

Achterstand
Tien minuten voor de rust moest Haaften toch een nieuwe achterstand incasseren. ONI drukte toen het betere veldspel eindelijk in een 1-2 voorsprong uit. Een solo van de voor Haaftens rechtsback Ivo Onink bijna ongrijpbare linkerspits Jessy Gire werd door Haaften eerst nog net gestuit, maar Jaap van der Waarden benutte de meteen volgende schietkans wel: 1-2.

ONI-topschutter Sander de Bont werd door Haaftens uitblinker Michel den Braber bijna helemaal uitgeschakeld. Het enige schot van De Bont vlak voor de rust leverde ONI slechts een hoekschop op.

Direct na de thee kreeg Niek van Velzen bij Haaften een gele kaart. ONI viel bijna voortdurend aan maar Yesse Gire schoot net naast en een vrije trap van Paul van Zon werd door Haaftens doelman Wesley van Eck gekeerd. Wegens een vermeende 'schwalbe' ontving ook Yesse Gire bij ONI een gele kaart.

Uitvallen
Acht minuten na de hervatting werd ONI weer eens compleet door een snelle uitval van Haaften verrast. De net ingevallen Jelle van Zuijdam bediende op maat Thijmen Gerringa, die wel keurig de keeper voorbij ging maar toen struikelde voordat hij vanuit een scherpe hoek in een nu leeg doel kon afronden. Aan de overzijde stonden de paal, de Haaftense keeper en een onzuivere afwerking bij acties van Yesse Gire een derde ONI-treffer in de weg.

Zo bleef het spannend. Bij een dreigende doorbraak van Sander de Bont bracht aanvoerder Michel den Braber voor Haaften knap redding. In de 73e minuut had Den Braber zijn sterke partij na een indrukwekkende solo met een doelpunt kunnen bekronen, maar hij schoot na een lange dynamische rush de bal net over het Brabantse doel heen. Even later werd Thijmen Gerringa bij weer eens een supersnelle Haaftense uitbraak nog eens dubieus voor buitenspel teruggefloten.

Kaartenregen
Zolang als ONI de krappe 1-2 marge ondanks een duidelijk veldoverwicht niet uitbouwde, bleef alles zo nog mogelijk. Met gele kaarten voor Jelle van Zuijdam en heel laat Thijmen Gerringa en ook voor de ONI-invallers Sander Blom en Lars van Kletersteeg strooide arbiter Dink de Witte uit Hank in het slotkwartier met gele kaarten. Dat kostte Jeffrey Wolf in de 92e minuut door zijn tweede gele kaart ook nog rood, zodat Haaften het spannende duel met tien man moest afsluiten. Hij ontbreekt daardoor komende zaterdag in de cruciale thuismatch van Haaften tegen TSVV Merlijn.

"Jammer dat we zo niet ongeschonden uit deze wedstrijd komen, maar Haaften heeft het vandaag prima gedaan en moet vooral tegen Vuren en Merlijn nu de punten pakken", vond Haaftens trainer Bart Fransen. Toch staat Haaften in de derde klasse D nog steeds onderaan. Alleen thuiswinst op de Tilburgse studentenploeg TSVV Merlijn kan daar aanstaande zaterdag verandering in brengen.

Anton van der Giessen

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup