Logo regio-voetbal.nl
• Roda Boys - EBOH (2-0).
• Roda Boys - EBOH (2-0). (Foto: Gerald van Zanten)

Winnend Roda Boys verlaat degradatiezone

  •   keer gelezen   Wedstrijdverslagen

AALST • De laatste overwinning was alweer even geleden, maar zaterdag wist Roda Boys tegen EBOH met 2-0 weer eens de drie punten te pakken.


Via een doelpunt uit een vrije trap van Sjors Maas was Roda Boys ongeveer twintig minuten voor tijd op een 1-0 voorsprong gekomen. Na dat doelpunt ontving een speler van EBOH een rode kaart. In de slotfase tekende Armand Selmani nog de bevrijdende 2-0 aan, waarmee de eerste drie punten sinds de 2-1 thuizege op Sleeuwijk van 5 oktober, werden veiliggesteld.
 


Intensiteit
Roda Boys-trainer Frank Brands was vooral blij met de manier waarop: "We stonden met een goede intensiteit op het veld. Ik zag de laatste weken dat er meer schwung in het elftal begint te komen. Dat hebben we gisteren doorgezet en uiteindelijk dikverdiend gewonnen. De vreugde en ontlading was ook groot. We hadden een paar weken meer verdiend dan we kregen, alleen moet je het wel omzetten in resultaat. Dat hebben we nog te weinig gedaan."
 

Niet hoog van de toren blazen
Dankzij de overwinning verlaat Roda Boys de degradatiezone. Bovendien treft het de komende weken met Tricht-uit, GJS-thuis en Drechtstreek-uit drie ploegen die in de onderste regionen bivakkeren. Toch wil Brands nog niet op de zaken vooruit lopen: "Het zou apart zijn om nu hoog van de toren te blazen, na één overwinning. Dat zou niet gepast zijn, al denk ik wel dat we van elke ploeg kunnen winnen, als we maar met dezelfde intentie spelen als we nu doen. Dan gaat het de goede kant op."
 

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup