foto-update

Invaller en routinier Wilfried Prigge breekt de ban voor winnend Heukelum

25 jan 2020, 19:24 Wedstrijdverslagen 498 keer gelezen

HEUKELUM • Op een fris sportpark De Vriezenwijk mocht uiteindelijk gastheer Heukelum niet mopperen. Na een niet al te beste eerste helft en een slechte start van deel twee zegevierden de mannen van trainer Jerôme Ceton toch nog en zelfs (te) ruim met 3-0.

"Het is simpel, we waren 60 minuten de betere ploeg en kregen volop kansen om de score te openen. Dat deden we niet en een lullig eerste doelpunt leidde de nederlaag in", baalde ASV Arkel trainer Leon Elands na afloop. "Als je zulke dotten van kansen krijgt, dan mag je het niet laten liggen. Eenmaal op achterstand, al of niet buitenspel, gingen we meer risico nemen en dat pakte verkeerd uit."

Doortastender
Een kleedlokaal verder dreunde de muziek op volle toeren. "In de eerste helft speelden we een tempo of drie te laag. We zaten niet in de wedstrijd, die in mijn ogen alle kanten op kon. De tweede helft voetbalden we doortastender. Bewust heb ik Wilfried Prigge ingebracht. Van origine is hij een centrale verdediger, lange tijd ook geblesseerd geweest. Maar hij viel prima in."

Een goede keuze van Ceton, want het ontbrak Heukelum voorin aan daadkracht. De eerste kans van de niet beste, maar wel vermakelijke Lingederby was voor de roodbroeken. Oog in oog met Jari van Baalen verzuimde Rick van Loo de score te openen. Heukelum claimde nog wel een penalty, maar daar wilde de coulant fluitende Ronald de Fijter niets van weten.

Opgelegde mogelijkheden
Van lieverlee nam Arkel het heft in handen. Echt hele concrete kansen waren er niet te noteren. Wel kort na de warme thee. De prima spelende Sergio Thijs ging er op links vandoor en leverde een puike voorzet af. Maar de opgelegde mogelijkheden waren niet aan Corné van Horik en IJsbrand van Eldik besteed. Niet veel later verprutste de hevig uit vorm zijnde Van Horik de volgende uitgelezen kans.

Met Prigge voor Joel Papilaya schakelde Heukelum over op een offensiever spelletje. Met vrij snel resultaat. "Het was hands en buitenspel", oordeelde Robert Scheurwater na het laatste fluitsignaal. De vlag van zijn Arkelse grensjager werd genegeerd en de frommelgoal van Prigge telde; 1-0.

Kluts kwijt
Arkel was even de kluts kwijt en Sil van Putten leek de wedstrijd in het slot te gooien. Tegenover nog één tegenstander en met twee medespelers stortte de Heukelumse aanvoerder na een flinke rush met bal ter aarde. Het was uitstel van executie, want in de slotfase counterde Heukelum via Benjamin Meijdam en Rick van Loo naar een ruime 3-0 zege. De fut was er duidelijk uit bij Arkel.

"Geflatteerd, maar we verliezen wel", aldus Elands. "En je moet op een gegeven moment zakelijk zijn, want hier moet je niet verliezen."

Dat deed Arkel wel, tot genoegen van collega Ceton. "In deze eerste competitiewedstrijd, na een lange winterstop van zes weken, hebben we het goede gevoel van voor de Kerst gelijk weer te pakken. Volgende week naar Tricht."

Theo Sprong

Freelance-journalist Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal

• Heukelum - ASV Arkel (3-0).
• Heukelum - Arkel (3-0).
Stuur jouw foto
Mail de redactie