Logo regio-voetbal.nl
Foto: Kontakt Mediapartners

Vertrouwen ontbreekt bij wederom verliezend Roda Boys

  •   885 keer gelezen   Wedstrijdverslagen

DORDRECHT – Als de eerste wedstrijd na de winterstop een voorbode is voor het restant van de tweede seizoenshelft, heeft Roda Boys een groot probleem. Het uitduel met Wieldrecht werd zaterdag namelijk met 4-2 verloren.

Roda Boys kwam in Dordrecht via Armand Selmani nog wel op een 0-1 voorsprong, maar na de gelijkmaker verviel de formatie uit Aalst weer in oude gebruiken, zag ook trainer Jorco de Kok: "We begonnen vandaag goed en maken een prachtige goal. Daarna valt de 1-1 en alle koppies gaan alweer direct naar beneden. We hebben weinig vertrouwen."

Kwetsbaar
Met een 2-2 stand, dankzij een tweede doelpunt van Selmani, zochten beide ploegen de kleedkamers op. Toch gaf Roda Boys een mogelijk resultaat in de tweede helft uit handen: "Mentaal kan het bij ons van het ene op het andere moment ineens omdraaien. Dat zie je ook aan de tegendoelpunten; allemaal individuele fouten en drie goals uit dodespelsituaties. Daar is niet tegenaan te coachen. Het zijn allemaal momenten dat het echt niet meezit. In de tweede helft hebben we ook maar weinig gecreëerd. Het ziet er kwetsbaar uit en dat heeft toch ook met kwaliteit te maken."

Doordachte keuze
Overigens blijft het verblijf van De Kok bij Roda Boys beperkt tot dit seizoen. Hij keert namelijk terug bij Oosterhout, waar hij nu al een technische functie bekleedt. Een goed doordachte keuze, legt hij uit: "Ik ga die rol voor twee jaar aan, dus dat geeft me zekerheid voor de komende jaren. Ik heb zelf de selectie samengesteld, dus die jongens ken ik allemaal, Het is prettig dat ik daarheen kan. Roda Boys vond het wel jammer en ik had het ook leuk gevonden om hierop verder te borduren, maar dan moet ik wel zeggenschap over de samenstelling van de selectie krijgen. Ze vinden het hier zonde, maar Oosterhout heeft simpelweg sneller geschakeld. Zo gaat het in de voetballerij."

Rick den Besten
Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.
Volg @RickdenBesten op twitter >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Volg ons op Facebook }

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup