Logo regio-voetbal.nl
Foto: Kontakt Mediapartners

GJS-EBOH bij 3-0 stand gestaakt na wangedrag bezoekers

  •   keer gelezen   Wedstrijdverslagen

DALEM • Helaas kon de wedstrijd niet worden uitgespeeld. Want na 65 minuten hield scheidsrechter Roy Labeur het bij een 3-0 stand voor GJS voor gezien na herhaaldelijke opmerkingen en zeker nadat Jesse Rensen hem na zijn tweede gele kaart wilde aanvliegen.


GJS begon goed en in de eerste minuut schoot keeper Jan-Arie Kouwenhoven de bal tegen de doorlopende Björn Barten aan, maar de bal ging naast. De thuisclub bleef gevaarlijker, maar EBOH voetbalde en combineerde wat makkelijker. Op zich niet vreemd voor de koploper uit de tweede klasse F.

In de 22e minuut werd Sereno Latuhihin net buiten het strafschopgebied onderuit gehaald, maar de vrije trap van Stef Kamp ging wel over het muurtje heen maar werd een prooi voor de lange keeper Kouwenhoven. Direct daarna zette Ruud Bos op rechts goed door en ging richting doel. Hij aarzelde tussen een schot en een voorzet, waardoor de bal in handen van de keeper kwam.

Strafschop
In de 35e minuut werd Ruud Bos binnen het strafschopgebied onderuit gehaald en mocht Sjors Hendriks een strafschop nemen, Hij deed dit zeer slecht en de bal ging recht op de keeper af, die echter te vroeg van zijn lijn was gekomen, waardoor de strafschop over genomen moest worden, Nu ging de bal hard en laag in de hoek.

Commentaar
Enkele minuten later draait Rob van den Boom om de keeper heen en schuift de bal vanaf de achterlijn richting doel, maar de bal kon van de lijn worden gewerkt. De gasten raakten steeds meer gefrustreerd en bleven op elke beslissing van scheidsrechter Labeur commentaar leveren, daarbij gesteund door de zeer luidruchtige supporters. Dit commentaar leveren was al kort na het begin van de wedstrijd begonnen.

Ook trainer Ries Fok liet zich niet onbetuigd en mocht uiteindelijk in de 40e minuut plaats nemen achter de lijn vlak na de terechte rode kaart van Martin Calmera die Sjors Hendriks uit frustratie van achteren keihard onderuit schopte. Vlak voor rust liet de scheidsrechter de vlaggende assistent van EBOH staan, maar de thuisclub wist geen raad met de kans die hieruit ontstond. Rust dus 1-0.

Staken
Na rust werd het er niet echt rustiger op. GJS probeerde echter door te drukken en de voorspring uit te breiden. Wel had EBOH de assistent-scheidsrechter vervangen door een bestuurslid. Het publiek van de gasten reageerde hierdoor wel iets rustiger. GJS kwam in de 58e minuut op een 2-0 voorsprong toen Björn Barten goed druk zette op de verdediger, die daardoor wat ongelukkig terugspeelde op de keeper. Ruud Bos liep door en keeper Kouwenhoven schooit tegen Ruud aan en de bal verdween in het doel.

In de 65e minuut werd het 3-0 toen Ben Vissers een vrije trap schitterend in de kruising schoot. Jesse Rensen kreeg wegens aanmerkingen op de leiding geel en toen hij bleef mekkeren kreeg hij direct zijn tweede gele kaart. Vervolgens wilde hij de scheidsrechter aanvliegen, waarna scheidsrechter Labeur de wedstrijd staakte.

Het bestuur van de EBOH en ook de assistent-scheidsrechter van de gasten waren na afloop van de wedstrijd zeer reëel en zij schaamden zich voor het gedrag van hun spelers. Het laatste woord is nu aan de KNVB.

Zaterdag staat voor GJS de uitwedstrijd tegen Drechtstreek op het programma.

(verslag: GJS)

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup