Logo regio-voetbal.nl
Foto: Kontakt Mediapartners

Kerkwijk doet het nu een keer zelf in de blessuretijd

  •   keer gelezen   Wedstrijdverslagen

KERKWIJK – Voor Kerkwijk waren tegendoelpunten in extremis een repeterend verhaal. In het thuisduel met Beesd haalde de ploeg van trainer Nabil Bouchlal een keer zelf dat trucje uit.


Kerkwijk wist zich zaterdag in eigen huis prima staande te houden tegen Beesd, dat desondanks op een 0-1 voorsprong was gekomen. Op een afgemeten voorzet van Nick van Eck volgde een kopdoelpunt van Michel van den Hanenberg, die daarmee alweer zijn zevende goal van het seizoen aantekende.

De tegentreffer van Beesd viel daarna uit een onterecht gegeven strafschop, vond Bouchlal: "Na die 1-1 waren er momenten voor beide goals, totdat er uit het niets een penalty gegeven werd. Volledig onterecht en nergens op gebaseerd. De spits van Beesd werd in het zestienmetergebied aangespeeld, met Maikel (Valkis, red.) in zijn rug. Maikel deed zijn armen zelfs wijd toen de spits tegen hem aan ging leunen, maar toch vond de scheidsrechter het een strafschop. Daar heb je mee te dealen."

Zoete wraak
Het voelde dan ook als zoete wraak toen Kerkwijk eindelijk een keer zelf in de blessuretijd tot scoren kwam, via Van Eck, en zodoende alsnog een punt overhield aan het thuisduel. "Dat is weleens lekker, als het al wel vier keer tégen je gebeurd is. En ook omdat het dik- en dikverdiend was. In mentaal opzicht is dit een meer dan welkome opsteker, die veel kracht geeft voor de volgende wedstrijden", aldus Bouchlal, die ook op personeel vlak een meevaller kent: "Er zijn veel jongens aan het terugkomen. Roy den Dekker had nog geen competitiewedstrijd gespeeld en heeft vandaag zijn eerste minuten gemaakt. Jur van Haaften heeft vanaf oktober niet gespeeld, maar heeft nu minuten gemaakt in het tweede elftal en ook Bart de Waal gaat deze week waarschijnlijk aansluiten. Als er meer keuze is, wordt de concurrentie onderling groter en dat komt de hele groep ten goede. Dat is zeker iets waar we ons aan vast kunnen houden."

Overigens grijpt Bouchlal nog wel even de kans aan om een statement te maken: "Als je in blessuretijd doelpunten tegen krijgt, hoor je veel mensen langs de kant roepen dat het met het conditionele vlak te maken heeft. Dat is de grootste kolder. In deze afdeling scheelt het conditioneel bijna niks en zeker niet zodanig veel dat het je wedstrijden gaat kosten. Echt onzin."

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup