Logo regio-voetbal.nl
Foto: Kontakt Mediapartners

Nivo Sparta dankzij goal Schaap in extremis alsnog naast mede-promovendus

  •   keer gelezen   Wedstrijdverslagen

ZALTBOMMEL – Het venijn zat hem zaterdag bij het treffen tussen Papendrecht en Nivo Sparta duidelijk in de staart. In de 93e minuut zorgde Frenk Schaap voor de gelijkmakende 2-2.


In de 92 minuten daarvoor had Nivo Sparta het betere van het spel, terwijl Papendrecht loerde op een counter. Na 20 minuten wist de thuisploeg op voorsprong te komen, maar de Zaltbommelaren maakten via Bart Goesten de gelijkmaker. Die 1-1 stand zou tot de 87e minuut gehandhaafd blijven. Toen bracht Papendrecht het publiek in extase door uit een corner de 2-1 binnen te koppen. Dat leek de winnende treffer te gaan worden, tot Schaap in extremis alsnog roet in het eten gooide.

Kortom; de twee promovendi hielden aan het onderlinge treffen een punt over en daarmee kon Nivo Sparta-trainer Theo de Boon zich tevreden stellen: "Met een gelijkspel kan ik wel leven. Over de hele wedstrijd gezien waren wij de betere ploeg, maar als je drie minuten voor tijd nog de 2-1 tegen krijgt, moet je blij zijn dat we nog een punt meenemen", aldus De Boon, die in het bijzonder één speler van de tegenstander wil uitlichten: "Hun keeper, Roy Rijntjes. Wat een klasbak is dat zeg. Hij redde in de eerste helft fantastisch bij een kans van Frenk Schaap en voorkwam met een ongelooflijke reflex een eigen doelpunt."

Ook voor zijn eigen spelers had De Boon complimenten over. In het bijzonder zijn verdedigende linie en Roan van der Zalm, die de plaats van de geblesseerde Maikel van Opijnen met verve wist te vervangen: "Roan deed het geweldig. Eerder in het seizoen speelde hij ook al, maar toen was het in een hele moeizame fase. Ook de verdedigers hebben het fantastisch gedaan. Ze hebben laten zien dat ze kunnen verdedigen met heel veel ruimte in hun rug. Ik vind dat we echt een ontwikkeling hebben doorgemaakt."

Volgende week komt GRC 14 op bezoek op sportpark De Watertoren. Eerder werd die derby nog met 0-5 verloren, maar daar wil De Boon niet meer aan terugdenken: "Dat is echt geen vergelijk meer. We tellen die eerste vijf á zes wedstrijden gewoon niet meer mee, want we zijn nu bezig een mooie serie neer te zetten. GRC heeft kwaliteiten, maar we gaan zorgen dat we de punten in eigen huis houden. Het kan een leuke derby worden."

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup