met videosamenvatting

Adelaar kan leven met punt SteDoCo tegen Harkemase Boys

Wedstrijdverslagen 1.226 keer gelezen

HOORNAAR • Ook na de tweede competitiewedstrijd wacht derdedivisionist SteDoCo nog op de eerste overwinning van het prille seizoen. Tegen de Boys uit Harkema lieten de Alblasserwaarders na een ruime voorsprong te nemen. In deel twee waren de fysiek sterke Friezen de bovenliggende partij, maar wisten het verschil ook niet te maken. De tweestrijd eindigde onbeslist; 1-1.

En daarmee had trainer Frans Adelaar uiteindelijk vrede. “In de eerste helft verzuimden we meer afstand te nemen. Joran Schröder en Benjamin van Wanrooij kregen beiden goede kansen. De 1-0 ruststand was duidelijk te mager. Met die kl.. wind en hun lange mannen werden ze gevaarlijk. De gelijkmaker viel uit een standaardsituatie en dat was zonde. De jongens weten zelf wel waar het fout ging, dat hoef ik ze niet te vertellen. We verloren de slag op het middenveld en dus heb ik Olivier Pilon gewisseld voor een extra middenvelder. Met Milad Intezar op hun nummer 7 kregen we het spel weer in handen. Hij heeft een enorme drive, geweldig.”

Moeilijke tijden
“Dat is ook mijn kwaliteit. Op het veld wil ik mij 100% inzetten”, bevestigde de kleine middenvelder van Afghaanse afkomst de woorden van zijn trainer. “Het zijn moeilijke tijden voor mij, mijn ouders, broers en zussen. Wij zijn zo’n 25 jaar geleden naar Nederland gekomen, maar nog veel familieleden wonen in Afghanistan. Je hoeft de tv of radio maar aan te zetten en het gaat maar over één ding. Het leven gaat door, je bent machteloos. De door mij opgezette actie heeft inmiddels bijna 5000 euro opgeleverd. Meer kan ik niet doen voor mijn ooms en tantes, nichtjes en neefjes die moeten afwachten wat er gaat gebeuren.”

Intezar ziet voetballen als afleiding. “Het leven gaat door, je bent machteloos wat er in Afghanistan gebeurt. Mijn hobby, maar ook mijn werk in het Radboud Medisch Centrum geven mij energie. We moeten in Nederland beseffen dat we het goed hebben. Het liefst wil je natuurlijk winnen op het veld, maar het is niet het allerbelangrijkste op deze wereld.” 

Perfecte counter
Met de van een blessure teruggekeerde Olivier Pilon en de speelgerechtigde Ingo van Weert in de basis begon SteDoCo voortvarend aan de wedstrijd. De eerste kans lieten de zwarthemden nog onbenut. Een listig hakballetje van Benjamin van Wanrooij wist Joran Schröder na een kwartier spelen niet te verzilveren.

Door de stevige wind kwam Harkemase Boys nauwelijks over de middellijn. SteDoCo des te meer, maar echt gevaarlijk werd de thuisploeg niet. Er werd simpelweg te weinig geschoten op de boomlange doelman Erick Jansema. 

Pas vijf minuten voor de thee was er reden tot juichen voor het thuispubliek. Een perfecte counter, via de razendsnelle Mitchell de Zwart, werd door Benjamin van Wanrooij onberispelijk afgerond; 1-0.

Niet zelfzuchtig
“Ik zat lekker in de wedstrijd en was bij onze goal niet zelfzuchtig. Ben stond helemaal vrij. Met de wind tegen wisten we dat het lastig werd. Zij zijn fysiek sterker en wij voetballend beter. We hoopten die voorsprong iets langer vast te houden, waardoor zij moesten drukken en er voor ons meer ruimte zou ontstaan. Helaas, ze scoorden te vroeg de gelijkmaker”, vond de van DOVO overgekomen De Zwart.

Lange bal
De wedstrijd kon vervolgens alle kanten op. SteDoCo kreeg door de tactische wissel van Adelaar het middenveld weliswaar halverwege deel twee weer in handen, maar Harkemase Boys was veruit het gevaarlijkst. Bij een spaarzame hoekschop van SteDoCo waren ze met z’n allen terug in het strafschopgebied, echter ook zo rap - met een lange bal - weer aan de andere kant van het veld.

Gescoord werd er na de 1-1 van Kian Visser niet meer en dus moesten beide ploegen genoegen nemen met een puntje.

Rick den Besten

Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app