Incompleet GJS pakt punt in Woudrichem

Wedstrijdverslagen 1.189 keer gelezen

WOUDRICHEM • De eerste wedstrijd van de competitie was gelijk een derby en wel uit tegen Woudrichem. Voor GJS altijd een moeilijke wedstrijd, maar deze keer werd het na een leuke wedstrijd 2-2 en deze cijfers geven de verhoudingen in het veld goed weer.

GJS miste in deze wedstrijd Ruud Bos, Quincy Bartens, Niels Hofman (alle drie geblesseerd) en Joost Haggenburg (weekendje weg). Het eerste kwartier was het van beide zijden aftasten en waren er geen gevaarlijke momenten voor één van de doelen. Hierna werd de thuisclub iets sterker en dat resulteerde na 23 minuten in de 1-0 voor de thuisclub, toen Wilty Schaap een vrije bal keurig inkopte. Vervolgens golfde het spel op en neer met mogelijkheden voor beide teams, maar gescoord werd er niet.

Strafschop
Na de rust ging GJS op zoek naar de gelijkmaker en in de 51e minuut speelde Ben Vissers zich met een schitterende actie vrij, ging vervolgens richting doel en schoot de bal van net buiten het strafschopgebied met een prachtige boogbal over keeper Aljan Dekker in het doel (1-1). In de 63e minuut werd Rob van den Boom in het strafschopgebied in de rug geduwd en scheidsrechter Kevin Konings legde de bal op de stip. Youri Bos schoot de strafschop feilloos binnen (1-2).

Buitenspel?
Zeven minuten later was het alweer gelijk. De rechtervleugelspeler van de thuisclub werd de diepte in gestuurd (volgens een deel van het GJS publiek in buitenspelpositie, maar de assistent scheidsrechter vlagde niet, dus zal het waarschijnlijk geen buitenspel zijn geweest). Het schot op doel werd gestopt door Raymon de Haan, maar de bal kwam weer terug in het veld en uiteindelijk schoot Dillis de Vries de bal binnen (2-2).

Beide teams kregen nog een paar mogelijkheden, maar er werd niet meer gescoord. Diep in blessuretijd kreeg de thuisclub nog een vrije trap. Specialist Tim Saaman ging achter de bal staan en GJS wist uit ervaring dat zo’n bal er zo maar in kan gaan, maar Raymon de Haan pakte de bal klemvast uit de hoek. Eindstand dus 2-2.

Volgende week opnieuw een derby en wel thuis om 15.15 uur tegen Sleeuwijk.

(verslag: GJS)

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 15 uur geleden
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 24 apr, 17:57
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31