Logo regio-voetbal.nl
MVV '58 - Vuren
MVV '58 - Vuren (Foto: Jeroen de Bruin/ DBRN Fotografie)

Vuren wint in Meteren met tien man

  •   keer gelezen   Wedstrijdverslagen

METEREN – Met tien man wist Vuren zaterdag in Meteren het streekduel met MVV’58 toch met 1-3 te winnen. Na de Vurense gelijkmaker een kwartier na rust kreeg Vurens verdediger Bastiaan van Horssen even later de rode kaart, maar in de lange slotfase bezorgde diens broer Fabian van Horssen de gasten met twee goals toch nog de 1-3 winst.


Voor de rust zag het er overigens helemaal niet naar een Vurense zege uit. MVV’58 voetbalde toen beslist beter en kreeg ook de meeste en de beste kansen. Een Meterense corner van Twan de Kock verdween in een flipperkast via Vuren zelf in het doel: 1-0. 

Vurens keeper Geoffrey van der Boor voorkwam dat MVv’58 in de eerste helft de wel verdiende grotere voorsprong nam. Hij redde via een snelle reflex bij een inzet van Remco Knoop en hield een hard twintig meter schot van MVV’58-aanvoerder Morris van den Brink met de hulp van de lat uit zijn doel. Vuren stelde er naast een afgekeurd doelpunt weinig tegenover en herstelde zich pas na de thee. MVV’58 viel toen in de tweede helft ook ver terug. Na goed werk van Ryan van Wijk zorgde Björn Paul een kwartier na de pauze voor de 1-1 gelijkmaker.

Rode kaart en commotie
Bij een Meterense vrije trap liep de opgerukte MVV’58-verdediger Cas Wilpstra in een duel met Vurens verdediger Bastiaan van Horssen door diens schoen een bloedende hoofdwond op. Dat gaf veel commotie en de Bossche scheidsrechter Hassan Cakir gaf Bastiaan van Horssen na enkele chaotische minuten alsnog de rode kaart.

Tegen tien man van Vuren liet MVV’58 zich een kwartier voor tijd toch nog verrassen. Bij een Vurense uitval werd Björn Paul gevloerd en Fabian van Horssen benutte de penalty: 1-2. 

Ook tijdens de lange blessuretijd kwam een vergeefs aandringend MVV’58 niet meer langszij. Na een foute terugspeelbal van Amine Tannaoui werd het zelfs nog 1-3. Fabian van Horssen kon alleen op keeper Rick van Ginkel af, omspeelde de Meterense doelman en zorgde met 1-3 voor de late definitieve beslissing. 

Net als vorig seizoen begon Vuren de competitie zo met een overwinning. Komende zaterdag komt ONI uit ’s Gravenmoer naar Vuren toe. MVV’58 speelt dan in Haaften al weer een streekderby.

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup