Afbeelding
Foto: Kontakt Mediapartners

Beesd voelt zich benadeeld door de scheidsrechter

6 nov, 22:28 Wedstrijdverslagen 815 keer gelezen

OSS • In Oss verloor Beesd voor de derde keer op een rij. De thuisclub Margriet won met 4-3.

Maar twee uur na de wedstrijd kwam nog steeds de stoom uit de oren bij Beesdse Trainer Dick Wammes. ”Normaal gesproken ben ik alleen met mijn eigen spelers bezig, maar dit keer heeft de scheidsrechter wel een hele negatieve rol gespeeld. We zijn door hem erg benadeeld. Het was te triest voor woorden.”

Beesd begon goed aan de wedstrijd. Na twintig minuten werd de Beesdse spits Jarno van de Water gevloerd toen hij alleen op de keeper afging. Iedereen verwachtte rood voor deze speler, maar scheidsrechter Hardenbol deed het af met een gele kaart. Volgens Wammes verklaarde de leidsman achteraf dat hij het te vroeg vond voor een rode kaart.

Vlak voor rust schoot Nick van Gameren Beesd op een 0-1 voorsprong. Twaalf minuten in de tweede helft scoorde Margriet de gelijkmaker. De wedstrijd leek gelopen toen Beesd op een 1-3 voorsprong kwam door doelpunten van Jarno van de Water en Kevin Spronk. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor de gasten uit Beesd. Totdat de scheidsrechter besloot om een penalty te geven aan Margriet. Deze werd feilloos ingeschoten. Het werd zelfs 3-3 toen een makkelijk gegeven vrije trap in het Beesdse doel verdween. In de 98e minuut scoorde Margriet alsnog de winnende. Hierna floot de scheidsrechter af.

De withete Wammes was erg teleurgesteld. “De gifbeker moet helemaal leeg, maar ik kan mijn speler niets verwijten. Misschien moeten we tegen zo’n fysieke ploeg wat brutaler zijn. Aan de andere kant hebben ze zich juist netjes gedragen. De wedstrijd had volledig uit de hand kunnen lopen.”

Zowel Wammes als de trainer van Margriet kregen geel toen ze bij een vechtpartij de spelers uit elkaar probeerden te halen. Beiden hadden niet in het veld mogen komen volgens de scheidsrechter.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie