Koploper SV De Braak te sterk voor GVV: 0-3

Wedstrijdverslagen 752 keer gelezen

GELDERMALSEN • De ongeslagen koploper SV De Braak bleek zaterdag in Geldermalsen in de vierde klasse F voor GVV te sterk. GVV weerde zich kranig maar drie Helmondse goals even voor en direct na de pauze zorgden voor een logische Brabantse 0-3 overwinning.

Voor het begin van dit duel werd één minuut stilte betracht vanwege het overlijden van GVV-clubicoon Riny Hak die vorige week zaterdag bij het sportcomplex met passend eerbetoon naar zijn uitvaart werd begeleid.

GVV kwam zaterdag tegen SV De Braak zelf amper aan aanvallen toe maar door een goede spelorganisatie hield de thuisclub met veel inzet meer dan een half uur de stand op 0-0. SV De Braak zocht lang vergeefs naar een oplossing maar kwam na 35 minuten door een mooie actie van de linksbenige Roy van der Putten eindelijk wel op een 0-1 voorsprong.

Drie minuten na de thee verdween een deels geblokt Brabants schot met een curve onhoudbaar voor de keeper in de hoek (0-2) en vijf minuten later werd het via een mooi doelpunt ook al 0-3. De GVV-mogelijkheden voor William van Doorn en Jarno Kardol om de eer te redden bleven onbenut.

Toch was GVV-trainer Freek Wittenrood bepaald niet ontevreden: “Ik kan zeker vrede hebben met deze uitslag. GVV heeft zich vandaag waardig naar buiten gepresenteerd. De Braak is gewoon te sterk voor het niveau in deze klasse. Een 3-0 nederlaag is bepaald geen schande.” Komende zaterdag speelt GVV weer thuis en dan is dat de derby tegen Beesd.