• SVW - Papendrecht (3-1).
• SVW - Papendrecht (3-1). Foto: Ronald Tukker

SVW klopt Papendrecht in oefenduel met 3-1

11 dec, 22:28 Wedstrijdverslagen 754 keer gelezen

GORINCHEM • SVW maakte zaterdag een goede beurt met een 3-1 oefenzege op eersteklasser Papendrecht.

SVW en Papendrecht speelden een nuttig en zeer vermakelijk oefenduel. Op het zonovergoten Molenburg zochten beide ploegen zoveel als mogelijk de aanval en liet men elkaar voetballen. Met vier doelpunten, een bijzondere keeperswissel (50-er Van der Zouwen eruit, tiener Questro erin) en een scheidsrechter die geblesseerd uitviel, gebeurde er voldoende. 

Slimmigheidje
In de beginfase speelden beide teams nog knap onwennig, wat ook niet zo vreemd is gezien het gebrek aan trainingsritme. Naarmate de eerste helft vorderde werd het spel zienderogen beter, al kwam SVW door een slimmigheidje op voorsprong. Abdus Zencirkiran mocht vanaf 25 meter afstand een vrije trap nemen en deed dat zo snel, dat de doelman volledig werd verrast en de bal met een boogje in de verre hoek van het doelnet zag verdwijnen, 1-0.

Botsing
In de 37e minuut weer SVW, Musab Abdirahman dook in kansrijke positie op voor het doel van Papendrecht, maar de doelman redde op zijn inzet. Halverwege de eerste helft was de arbiter hard tegen de grond gegaan bij een botsing en hij bleef in de rust geblesseerd achter in de kleerkamer.

In de tweede helft nam de grensrechter van Papendrecht de fluit ter hand en leidde het duel. De Slobbengorsbewoners kwamen ook wat beter in hun spel en dat leidde in de 49e minuut tot een goede kans. ‘Good old’ Edwin van der Zouwen redde bekwaam. 

De 54e minuut werd een belangrijke. Eerst krulde Denzil Libretto de bal maar net over de verre hoek van het Papendrechtse doel na een sterkte actie. Bij de tegenaanval knalde Juninho van Ree de bal tegen de touwen, 1-1. Lang mocht Papendrecht niet genieten van de gelijke stand, want in de 63e minuut was het alweer raak aan de overzijde. Naser el Mousati draaide de defensie van de gasten dol en schoot hard en beheerst raak, 2-1. 

In de blessuretijd was het Ahmed Kelifa die de wedstrijd besliste en vanaf de rechterflank de 3-1 in de touwen schoot. 

Voor SVW is het nu bijna echt winterstop. Er staat nog een oefenduel tegen Oranje Wit op het programma, waar helaas wederom geen publiek bij aanwezig mag zijn vanwege de welbekende maatregelen.

SVW  - Papendrecht 3-1 (1-0)
29. Abdus Zencirkiran 1-0
54. Juninho van Ree 1-1
63. Naser el Mousati 2-1
90.+2 Ahmed Kelifa 3-1

(tekst en foto: Ronald Tukker, SVW)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Laatste nieuws

Afbeelding
Uitslagen en standen zaterdag 1 oktober 2022 11 uur geleden
Afbeelding
Clubs regio Vijfheerenlanden: Heukelum aast op eerste seizoenszege, kaarten in 3D moeten nog worden geschud VOORBESCHOUWING 30 sep, 17:00
Afbeelding
Mooi programma met o.a. SVW-LRC, Papendrecht-GJS, Alblasserdam-Streefkerk en Arkel-Hardinxveld VOORBESCHOUWING 30 sep, 12:00
Afbeelding
Roda Boys-Almkerk, SVW-Achilles Veen, Heukelum-Arkel en De Zwerver-Streefkerk in tweede ronde districtsbeker Zuid I 30 sep, 10:43
Afbeelding
Almkerk jaagt tegen Oranje Wit op eerste driepunter, maar andersom geldt dat ook VOORBESCHOUWING 30 sep, 07:00
Afbeelding
VIDEO: Voorbeschouwing SoccerReporter op SVW-LRC 29 sep, 19:23