Afbeelding
Foto: Jan Noorlandt
met samenvatting

Pinchhitter Johnny Lommers held van Werkendam met niet meer verwachte 2-1 tegen IJsselmeervogels

Wedstrijdverslagen 3.232 keer gelezen

WERKENDAM • De kelderkraker tussen Kozakken Boys en IJsselmeervogels leek zaterdag op 1-1 uit te draaien. Tot pinchhitter Johnny Lommers het in de laatste minuut van de blessuretijd nog op zijn heupen kreeg. Lommers hield het hoofd koel, kapte een paar verdedigers van IJsselmeervogels uit en schoof de winnende 2-1 tegen het net. 

De Zwaaier ontplofte werkelijk na de verlossende 2-1 van Johnny Lommers. De Q-side haalde het laatste vuurwerk tevoorschijn en vierde uitbundig een feestje alsof er een titel was binnen gehaald. De helden Werkendammer Lommers en jubilaris Leon Bot, die de 1-0 had aangetekend, hosten vrolijk mee op de schouders van de supporters. Het was kortom uitzinnige vreugde op de Zwaaier.

Onbeschrijflijk gevoel
“Kippenvel”, lachte matchwinnaar Lommers. “Dit was een lekkere binnenkomer. Ik sta er zelf ook van te kijken. Heerlijk. Meestal ben ik niet van het kappen. Zeker als de bal voor mijn rechter ligt, trap ik hem het liefst in de verre hoek. Het moest nu met links en dat ging gelukkig goed”, genoot de pinchhitter na van zijn fraaie verlossende en winnende 2-1.

“Beter dan dit kan niet. De winnende en in de allerlaatste minuut scoren. Dat geeft een onbeschrijflijk gevoel. We hadden de punten zó hard nodig en dan is de ontlading zo groot. Echt onbeschrijflijk”, stonden de emoties nog op zijn gezicht. “Een gelijkspel hadden we niets aan en als we zouden verliezen, werden we nog verder naar beneden getrapt. We hebben er nu weer drie onder ons. Als je met deze wilskracht en power speelt, dan zie je maar weer hoe sterk we als team zijn.” 

Terriër
De andere held Leon Bot glom ook van oor tot oor. Botje, die eerder deze week zijn afscheid had aangekondigd en vooraf werd gehuldigd voor zijn 300-ste wedstrijd, had de wedstrijd opengebroken met de 1-0. Dat gebeurde tegen het half uur na een voorzet van Elvio van Overbeek. De inkomende gelegenheidsaanvoerder bij Kozakken Boys zette het hoofd er tegenaan en de grabbelende keeper Julian Prinsen liet de bal door de vingers glippen.

“Hij hoeft niet in de hoek, als het maar hard is”, grapte Bot. “Ik ben ook niet zo’n kopper, maar het moest denk ik zo zijn. Het was ook leuk, dat ze me gunden om aanvoerder te zijn in mijn 300-ste wedstrijd”, aldus de jubilaris, die ook rustig tot strijdbaarste speler uitgeroepen kon worden. Bot zat er heel de wedstrijd als een terriër bovenop. 

Verlossing
Na de rust begon de Werkendamse verdediging, met de druk om de voorsprong vast te houden, te schutteren. Met de voet kon keeper Mike van de Meulenhof nog redden op de vrije Miquel Ramdas. Na een weggegeven corner kwam IJsselmeervogels wel op gelijke hoogte. Mitch Willems tikte de 1-1 binnen.

Trainer Michel Langerak bracht snel Gwearon Stout en Sven van Ingen binnen de lijnen om de rust terug te brengen. Stout bewees gelijk zijn waarde door een inzet van Danny van de Meiracker van de lijn te halen. Vervolgens kwam Johnny Lommers erin als pinchhitter om het kwartje nog de goede kant op te laten vallen voor Kozakken Boys, dat in de slotfase vol op de aanval ging. 

In de laatste minuut van de blessuretijd volgde de verlossing. Elvio van Overbeek stuurde Johnny Lommers weg op rechts. In zijn ooghoek zag de Werkendammer twee verdedigers op zich af komen. Dus werd het twee keer kappen en de 2-1 binnen schuiven. Mooier kon het niet.

Nico van Es

Afbeelding
• Kozakken Boys - IJsselmeervogels (2-1).
• Kozakken Boys - IJsselmeervogels (2-1).
• Kozakken Boys - IJsselmeervogels (2-1).
Afbeelding
• Kozakken Boys - IJsselmeervogels (2-1).
• Kozakken Boys - IJsselmeervogels (2-1).
Afbeelding
• Kozakken Boys - IJsselmeervogels (2-1).
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 1 uur geleden
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 1 uur geleden
Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 4 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 6 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 6 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 7 uur geleden