SVW sleept zege uit het vuur in stadsderby tegen GJS

Wedstrijdverslagen 1.020 keer gelezen

GORINCHEM • SVW heeft een zwaarbevochten maar terechte overwinning behaald in de stadsderby met GJS. Een late treffer van Yosief Ghide was voldoende voor de drie punten: 1-0.

De eerste helft was van beide kanten niet om over naar een huis te schrijven. Beide ploegen tastten elkaar af. Op het kwartier moest doelman Raymond den Haan gestrekt naar de hoek op een inzet van Musab Abdirahman. SVW was slordig in balbezit en de gasten konden niet of nauwelijks ervan profiteren. Vlak voor de rust kwam de thuisploeg iets beter in de wedstrijd en dat leverde een schietkans op voor Denzel Libretto maar den Haan tikte hem uit de hoek.In de tweede helft gebeurde er meer.

Meer inhoud
SVW bleek meer inhoud te hebben dan GJS en dat betaalde zich in het tweede deel uit. Op het uur ontsnapte Adem Kahraman aan de rechterzijde, zijn teruggetrokken voorzet eindigde op rand 16 meter gebied voor de voeten van Abdus Zencirkiran maar die schoot te gehaast over. Tien minuten later kreeg Naser el Mousati een nog grotere kans. Ahmed Kelifa bewaarde het overzicht en zette El Mousati alleen voor den Haan maar tot ontsteltenis van heel het sportpark schoot hij in kansrijke positie over.

Tien minuten voor tijd kwam SVW alsnog op voorsprong. Libretto liet een zwabberbal los die keeper den Haan niet onder controle kreeg en viel voor de voeten van Yosief Ghide, die de doelman omspeelde en de bal in het doel schoof voor de op dat moment verlossende 1-0.Vlak voor tijd lieten de streepjes GJS in leven. Ingevallen spits Hakan Tatli miste een grote kans en ook diverse overtal situaties werd slordig mee omgesprongen door SVW. Bijna betaalde het daar nog de rekening voor.

In de 90e minuut was er een scrimmage voor het doel van SVW, GJS kon tot viermaal toe een doelpunt maken maar de thuisploeg wierp zich met man en macht voor iedere inzet en kwam als overwinnaar uit de strijd. Na tien minuten blessuretijd vond de scheidsrechter het voldoende en behaalde SVW een minimale zege.

Aankomende dinsdag speelt SVW de inhaalwedstrijd in Wijk en Aalburg, als het op bezoek gaat bij Wilhelmina’26. De wedstrijd begint om 20:00 uur.

SVW 1 – GJS 1: 1-0 (0-0)
80’ 1-0 Yosief Ghide