• Junior Visser.
• Junior Visser. Foto: Richard van Hoek

Alblasserdam én De Alblas willen meestrijden in bovenste regionen van 3e klasse C

Algemeen 2.591 keer gelezen

ALBLASSERDAM/OUD-ALBLAS • De datum 25 september staat dik omlijnd in de agenda’s van de voetballers van De Alblas en Alblasserdam. 

De start van de competitie!De Alblas lijkt één van de favorieten in de titelstrijd van de derde klasse C. Middenvelder Junior Visser wil echter niet te hoog van de toren blazen. “We richten ons op een plek in de top-5.”

Zelf maakt de 21-jarige student Fiscaal Recht alweer drie seizoenen deel uit van de groen-rode selectie van sportpark Souburgh. Een groot deel daarvan bracht de bij vv Alblasserdam opgeleide speler ‘voetballoos’ door. “Dat was een rare gewaarwording: van drie keer voetbal per week naar nul,” zegt hij terugblikkend.

”Ik zocht en vond in die periode alternatieven en ging voor mezelf trainen en werd lid van een tennisclub. Beviel op zich prima, maar voetballen blijft het allermooiste. In de voorbereiding hebben we al aardige dingen laten zien en mooie resultaten geboekt. Het is nu zaak die lijn door te trekken naar de competitie.” 

“We hebben een leuke selectie die is uitgebreid met een paar mooie versterkingen. Jesse Steegwijk (ex-Sliedrecht 2) wist in de voorbereiding al flink wat goals te scoren en Jeroen Muilwijk (ex-Oranje Wit) is ook zo’n aanwinst die de puzzel verder completeert. Ik denk dan ook dat De Alblas nog weer een tandje sterker is dan vorig seizoen. Hoe ver we kunnen reiken met deze groep? We zetten in op de top-5 en zien gaandeweg de competitie wel welke kant het op gaat. In deze afdeling zijn er meer ploegen met ambitie, teams bovendien waarvan we niet weten hoe ze uit de coronaperiode zijn gekomen. Het is in ieder geval heerlijk om het clubleven weer te kunnen opsnuiven en te voetballen met publiek langs de lijn. Je voelt echt dat de supporters het spelletje en de sociale contacten gemist hebben. En wij hen.”

Mooi om terug te zijn
Ook Alblasserdams’ nieuwe aanwinst Kevin van Tol heeft een ontembare honger naar de bal en, in het verlengde daarvan, vette driepunters. Deze zomer kwam hij na een lange odyssee langs profclubs en topamateurverenigingen terug bij de vereniging waar voor hem alles begon: vv Alblasserdam.

“Het is mooi om hier weer terug te zijn”, glimlacht de pas 20-jarige centrale verdediger. “Vanaf de pre-voorbereiding, ingezet vanwege onze oefenpartij in juli tegen FC Dordrecht, ben ik bij de selectie. Tussendoor hebben we drie weken pauze gehad en sindsdien is het weer volle vak. Drie trainingen per week, vriendschappelijke duels, overleg over afstemming en het vinden van automatismen; je kent het wel. Ik geniet ervan, net zoals ik het prachtig vind om al die Alblasserdammers uit mijn jeugd weer terug te zien. Het blijft toch een speciale club, hè?!”

Kevin van Tol begon zijn voetbalcarrière als jong ventje op sportpark Souburgh. Vervolgens stapte hij over naar de jeugd van Excelsior Rotterdam, om zeven jaar later naar FC Dordrecht te gaan. Na twee seizoenen aan de Krommedijk besloot hij zijn geluk te beproeven bij - inmiddels- tweededivisionist ASWH in Hendrik-Ido-Ambacht. 

Realistisch
“Ik ging daar voor een plek in het eerste elftal, maar kreeg naar mijn mening geen serieuze kans. Omdat ik altijd contact had gehouden met Alblasserdam-trainer Dennis Schoonewil, leek het me een goede optie om weer naar mijn eerste club te gaan. Of ik mijn ‘topvoetbaldroom’ uit mijn hoofd heb gezet? Om eerlijk te zijn: ja. Je moet realistisch zijn, hè. Alles wat nú telt is dat ik wil presteren bij en met Alblasserdam. We hebben een leuke selectie met een mooie mix van jonge talenten ervaren spelers. Qua voetballend vermogen zit het wel goed bij ons.”

Kevin van Tol gaat proberen vanuit zijn positie in het hart van de verdediging zijn specialismen toe te voegen aan de Schoonewil-elf. Publiek en medespelers mogen rekenen op een aanwinst met een prima spelinzicht, opbouwende kwaliteiten en coachend vermogen. “We hopen op een mooi seizoen in de bovenste regionen van onze poule”, besluit Van Tol. “Het kan een heel leuk seizoen worden.”

Jan Timmer

Freelance-redacteur Het Kontakt-Krimpenerwaard, Het Kontakt-IJssel en Lekstreek en Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Laatste nieuws

• ASV Arkel - SV Meerkerk (1-0).
Papendrecht zal moeten opstaan in Terneuzen, kan Meerkerk vrije val stoppen tegen Arkel? voorbeschouwing Alblasserwaard 4 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe kans voor Achilles Veen in Dongen; strafschoppenserie moet opnieuw 17 uur geleden
Afbeelding
Na Brett van der Sluijs kondigt ook Sergio Hughes zijn vertrek aan bij Kozakken Boys O23 17 uur geleden
Logo
• Raily Ignacio is terug en scoort voor Kozakken Boys meteen weer aan de lopende band.
Ignacio terug op De Zwaaier: 'We moeten nog maar vier punten inhalen op Scheveningen om safe te zijn' 29 feb, 07:15
Afbeelding
VIDEO: Voorbeschouwing SoccerReporter op Lekvogels-Peursum 28 feb, 13:45
Afbeelding
Gezocht: hoofdtrainer voor tweede elftal VV Schelluinen vacature 28 feb, 12:00