• Kozakken Boys - Spakenburg (3-3).
• Kozakken Boys - Spakenburg (3-3). Foto: Teus Admiraal

Er moet wat smeerolie in de machine van Kozakken Boys

Algemeen Voorbeschouwingen 1.434 keer gelezen

WERKENDAM • Zaterdag speelt Kozakken Boys de zesde competitiewedstrijd van dit seizoen. HHC Hardenberg, dat een punt meer heeft dan Kozakken Boys, komt op bezoek. Het team van trainer Rick Adjei draait nog niet gesmeerd. Wij zien de ploeg pas terug op plaats dertien. In de Werkendamse haven zou men zeggen dat er wat olie in de machine moet. 

Kozakken Boys won nog wel de openingswedstrijd uit bij Quick Boys, maar kwam vervolgens tegen GVVV, ASWH en Spakenburg tot een gelijkspel. Zaterdag werden de ‘boys’ met 3-1 op hun plaats gezet door een uiterst fris Jong Sparta en leden de eerste nederlaag van het seizoen.

Toch vindt Adjei dat zijn team te laag staat. “Wij hebben tegen GVVV en Spakenburg uiteindelijk punten laten liggen. Tel er eens vier punten bij en kijk waar wij dan staan. Mijn collega van Sparta vond ons een van de betere ploegen die zij tegen zijn gekomen, maar daar koop ik niets voor.” 

Vorm van de dag
Adjei vervolgt: “Tegen HHC moeten wij het toch weer eens laten zien. Een tegenstander die vergelijkbaar is met ons. Het zal om de vorm van de dag gaan.”

Zijn nieuwe assistent André Hoekstra zal nog een keer op de tribune plaatsnemen. Mogelijk begint hij, na zijn beenoperatie, in oktober aan het veldwerk. 

Adjei weet dat het de weken van de waarheid worden. “Wij krijgen nu HHC, de club die bij de coronabreak bovenaan stond. Zij winnen heel knap met 2-1 van Rijnsburg. Daarna AFC en Katwijk, de laatste twee kampioenen van de tweede divisie. Ga er maar aanstaan. Wij moeten een goede reeks neerzetten en de weg omhoog vinden. Wij voetballen heel behoorlijk, maar maken in de eindpass te vaak een verkeerde keuze.”

(bron: Kozakken Boys Thuispagina’s - Het Kontakt Altena)

Download onze app

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app