• Weer een derby voor MVV'58, ditmaal tegen Haaften.
• Weer een derby voor MVV'58, ditmaal tegen Haaften. Foto: Jeroen de Bruin / DBRN Fotografie

Nivo Sparta-WNC en Haaften-MVV’58 als absolute trekpleisters in West Betuwe

Algemeen Voorbeschouwingen 1.354 keer gelezen

REGIO WEST BETUWE – Komende zaterdag zijn er bij de competitiewedstrijden van de clubs uit de West Betuwe twee absolute trekpleisters. Dat zijn de streekderby Haaften-MVV’58 in de derde klasse en de overburenstrijd Nivo Sparta-WNC in Zaltbommel in de eerste klasse.

Na hun rustdag tijdens de openingsronde gaan nu ook GVV en Herovina in de vierde klasse aan de nieuwe competitie beginnen. Voor de club uit Geldermalsen is het de vuurdoop in de competitie van het zaterdagvoetbal na de overstap met de hoofdploeg vanuit jarenlang zondagvoetbal. Asperen is in de vierde klasse ditmaal aan de beurt voor een vrije zaterdag.

Nivo Sparta-WNC
WNC trekt zaterdag de Waalburg over voor de dichtstbijzijnde uitmatch van deze competitie: het duel tegen overbuur Nivo Sparta in Zaltbommel. Vlak voor het vroege onderbreken van de vorige competitie won WNC in Waardenburg ook in begin oktober tegen Nivo Sparta duidelijk met 3-0. Nu zal het niet zo makkelijk gaan. Toch moet de mooie 4-0 openingszege tegen Zuidvogels aan WNC het vertrouwen geven dat ook ditmaal tegen Nivo Sparta een gunstig resultaat haalbaar is. Arbiter bij deze topper is zaterdag scheidsrechter Maurick van Dijk uit Etten-Leur.

Haaften-MVV’58
Haaften en MVV’58 verloren in de derde klasse allebei na een 1-0 voorsprong toch hun eerste competitieduel. Beide clubs willen zich zo snel mogelijk in de veilige middenmoot van deze klasse gaan nestelen. Dan zou een tweede nederlaag voor zowel Haaften als MVV’58 natuurlijk niet van pas komen. In hun laatste onderlinge competitietreffen won Haaften thuis twee jaar geleden na tweemaal een achterstand vlak voor tijd nog met 3-2 van MVV’58. Ook nu mag er in Haaften een spannende streekderby worden verwacht. Arbiter is scheidsrechter Stefan van Westing uit Rosmalen.

SVW-Heukelum
Heukelum startte in de tweede klasse met een thuisnederlaag tegen Tricht zwak en speelt zaterdag in Gorinchem tegen SVW, dat met 2-4 winst uit bij Drechtstreek in Papendrecht aanzienlijk beter aan de competitie begon. SVW lijkt dus op eigen terrein favoriet, maar Heukelum zal zeker op herstel belust zijn.

Tricht-Woudrichem
Anderhalf uur vòòr het begin van de competitiewedstrijd Tricht-Woudrichem zal in Tricht de nieuwe Jan van Arkel-tribune in aanwezigheid van de naaste familie van de precies twee jaar geleden overleden Trichtse erevoorzitter worden geopend. Vorige week in Heukelum verraste Tricht met een zege en ook zaterdag zal Tricht nu thuis tegen het fysiek sterke Woudrichem beter willen presteren dan bij de kansloze nederlaag van vorig jaar in Brabant tegen deze ploeg.

Vuren-ONI
Vuren begon in de derde klasse met de volle winst en zaterdag is thuis tegen ONI weer een zege mogelijk. De defensief vrij kwetsbare Brabanders verloren in ’s Gravenmoer hun eerste wedstrijd en Vuren aast dit seizoen op een klassering in de bovenste regionen.

Peursum-ASH
ASH voetbalt in Giessenburg in de vierde klasse E tegen Peursum, dat in de lastige uitmatch tegen Unitas in Gorinchem met een 0-0 gelijkspel begon. Na de nipte 2-1 thuiszege op ZBC’97 zou het voor ASH al gunstig zijn om bij kanshebber Peursum via een gelijkspel ongeslagen te blijven.

Herovina-SSW
Herovina speelt in Herwijnen tegen het Dordtse SSW, dat tegen SV Noordeloos met duidelijke winst goed van start ging. Toch hoopt Herovina na een succesrijke bekercampagne zaterdag tegen SSW de volle winst in deze eerste competitiematch thuis te kunnen houden.

SV Noordeloos-SVS’65
SVS’65 won vorig jaar in oktober vlak voor de tweede corona-onderbreking in Noordeloos met 1-2. Zaterdag zal de Spijkse club in Noordeloos na het gelijkspel tegen het Dordtse GSC/ODS nu gaan proberen om de eerste competitieoverwinning te behalen. Dat wil SV Noordeloos echter eveneens.

Willem II-Beesd
Volgens Beesd-trainer Dick Wammes wordt de wedstrijd Willem II-Beesd zaterdag mogelijk vanwege omstandigheden in Tilburg niet daar maar in Beesd afgewerkt. Hoe het ook zij, beide clubs begonnen met een zege en Beesd moet dus tegen deze geduchte kanshebber op grote tegenstand rekenen.

GVV-Kerkwijk
GVV begint in Geldermalsen tegen Kerkwijk aan de competitie. Kerkwijk verloor vorige week zijn eerste wedstrijd, maar dat garandeert voor GVV nog geen zege want scoren lukte GVV in drie bekerduels nog helemaal niet en dan wordt winnen ook tegen Kerkwijk wel erg lastig.

Rhelico-SV TOP
Rhelico treedt in Rumpt tegen SV TOP uit Oss aan. Na de nederlaag in Beesd aast Rhelico tegen SV TOP op herstel. De Brabanders bezitten één punt en kunnen dus door Rhelico via een zege worden gepasseerd op de prille ranglijst in de vierde klasse F.

Anton van der Giessen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden