Michael Klop hoopt op afscheid met kampioenschap
Michael Klop hoopt op afscheid met kampioenschap regio-voetbal.nl

Michael Klop hoopt op afscheid met kampioenschap

Nieuws 173 keer gelezen

WERKENDAM - Het tweede elftal van Kozakken Boys kenmerkt zich al jaren als het hoogst spelende team met voetballers waar Werkendams bloed door de aderen stroomt. Het eerste elftal, van buitencategorie, herbergt geen voetballers met een Werkendamse achtergrond in de eerste lijn. Wie weet komt dat ooit nog eens.

Michael Klop maakt vanaf het begin van dit seizoen deel uit van het succesvolle tweede elftal, geleid door trainer/coach Nabil Bouchlal. De ploeg is koploper in de reserve hoofdklasse en lijkt de titel voor het grijpen te hebben. Het moet natuurlijk nog wel gebeuren. Bovendien was het ook in het bekertoernooi een succesjaar voor de Bouchlal-boys. Pas in de kwartfinale werden zij na twintig strafschoppen uitgeschakeld door zondagtweedeklasser Uno Animo.

“Het waren natuurlijk mooie bekerwedstrijden. Jammer dat een aantal van onze vaste spelers plaats moest maken voor jongens uit de A-selectie, maar dat was de afspraak.”

Klop vervolgt: “Wij hebben het kampioenschap volledig in eigen hand, maar moeten nog wel even zeven wedstrijden afwerken.” Gisteren (dinsdag 17 april) speelden de ‘boys’ uit bij Groote Lindt. Zaterdag naar concurrent VVGZ, die tweede staat.

Bankzitter
Michael Klop, zoon van de legendarische Ger Klop I, die zeventien jaar in het eerste elftal speelde, had zijn volledige voetbalopleiding bij Kozakken Boys. Hij kwam bij trainer Johan van der Werff, die hij nog altijd zijn beste trainer aller tijden noemt, in het tweede elftal.

“Nee, het eerste elftal heb ik nooit gehaald. Ik kwam niet verder dan bankzitter en een kwartiertje warmlopen ten tijde van trainer Ad van Seeters. Bij de ‘boys’ speelden toen Thijs Houwing en Leo Koswal, die waren wel van een wat ander niveau.”

Rust
Vervolgens vertrok Klop naar het De Zwerver van Van der Werff, Almkerk, Unitas (zo), Roda Boys/Bommelerwaard en terug naar Almkerk. Sinds dit seizoen is hij weer op De Zwaaier actief. Het overlijden van zijn moeder heeft uiteraard veel met hem gedaan. “Ik zocht rust en ben daarom bij Kozakken Boys in het tweede elftal gaan voetballen. Ik was 29 jaar toen ik terugkeerde en maak nu als aanvoerder een prachtig seizoen mee. Het is meteen wel mijn laatste jaar, want ik stop ermee. In november 2018 vertrek voor een half jaar voor een reis door Zuidoost-Azië.”

Klop rekent erop dat hij straks in mei de kampioenschaal omhoog kan houden. “Dat zou voor mij een prachtig afscheid van de voetbalvelden zijn.”

Terugkijkend noemt Michael Klop de promotie met Almkerk naar de eerste klasse in 2011 en de buitenlandse toernooien als beachvoetvolleyer als persoonlijke hoogtepunten. “Samen met mijn vader heb ik nog een bronzen plak gehaald in Engeland.”

(bron: Kozakken Boys Thuispagina's in Het Kontakt editie Land van Heusden en Altena)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 1 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 1 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 2 uur geleden
• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 21 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 24 apr, 17:57