Logo regio-voetbal.nl
 Haaften - Herovina
Haaften - Herovina (Foto: Jeroen de Bruin/ DBRN Fotografie)
voorbeschouwing Voorbeschouwingen

Vuren en Herovina duelleren om poulewinst

  •   keer gelezen

REGIO LEERDAM – Vuren en Herovina duelleren zaterdag voor de districtsbeker onderling direct om poulewinst. Na al twee zeges heeft Herovina in Vuren aan een gelijkspel genoeg om verder te bekeren.


Bij een overwinning van Vuren passeert de thuisclub in de klassering Herovina, maar of dit voor Vuren genoeg zal zijn voor de poulezege zal ook afhankelijk zijn van wat de derde kanshebber ASH in Haaften zal presteren.

Haaften-ASH
Derdeklasser Haaften is na twee duidelijke nederlagen al uitgeschakeld. Vierdeklasser ASH maakt nog een kleine kans om verder te bekeren, maar dan zal er in Haaften in elk geval ruim moeten worden gewonnen en moet poulekoploper Herovina zaterdag in de andere Waalderby verliezen.

’s Heer Arendskerke-LRC
In de bekerpoule van LRC en Tricht hebben alle vier ploegen nu drie punten. LRC maakt zaterdag een verre reis naar Zeeland. In ’s Heer Arendskerke moet LRC winnen om zeker te zijn van een plaats in de volgende bekerronde. Dan zal LRC wel beter moeten spelen dan vorige week in Tricht het geval was. Bij een Leerdams gelijkspel is LRC afhankelijk van het latere resultaat die middag van de wedstrijd van de concurrenten in Roosendaal.

Roosendaal-Tricht
Tricht gaat zaterdag bij het sterke Roosendaal op bezoek. Deze Brabanders verloren eerst nipt in Leerdam en klopten daarna ’s Heer Arendskerke erg royaal. Bij een zege bekert Tricht verder, maar een remise is alleen genoeg als ook LRC eerder in Zeeland heeft gelijkgespeeld.

Madese Boys-WNC
WNC is na de ruime openingszege tegen EVVC in Vinkel al zeker van kwalificatie voor de volgende bekerronde, omdat EVVC in Made vorig weekend in zijn tweede duel slechts gelijkspeelde en ASV Arkel zich in deze poule uit het bekertoernooi heeft teruggetrokken. Toch zal WNC er prijs op stellen om bij Madese Boys weer te winnen. Hopelijk voor WNC kan er na de afgelastingen tegen ASV Arkel en Heukelum in ieder geval nu weer wel eens gevoetbald worden.

SC Kruisland-Heukelum uitgesteld
Heukelum en SC Kruisland staan met vier punten samen ongeslagen bovenaan in hun bekerpoule. De winnaar van hun onderlinge duel in Kruisland bekert dus zeker verder, maar vanwege de corona-perikelen bij Heukelum is deze wedstrijd wel tot na zaterdag uitgesteld. Of het productieve Heukelum ook bij een gelijkspel of zelfs een nederlaag in Brabant nog in de volgende bekerronde gaat belanden, is afhankelijk van het resultaat dat rivaal SV SSS tegen SC ’t Zand zondag zal bereiken.

De Alblas-HSSC’61

HSSC’61 gaat zaterdag op bezoek bij De Alblas, tenminste als HSSC’61 vanwege de Corona-perikelen weer kan voetballen. De versterkte thuisclub De Alblas won al twee keer duidelijk. Na de nederlaag in Gorinchem maakt HSSC’61 zaterdag alleen bij een royale zege nog kans om zelf verder te bekeren. Dat Heicopse perspectief lijkt niet zo groot.

NOAD’32-SVS’65

Na twee kleine zeges is SVS’65 knap poulekoploper. Bij een gelijkspel in Wijk en Aalburg tegen derdeklasser NOAD’32 plaatst SVS’65 zich verrassend voor de volgende bekerronde, maar bij een nederlaag is de Spijkse club uitgeschakeld. Dat belooft in Brabant dus veel spanning op te leveren.

SV Meerkerk-Leerdam Sport

SV Meerkerk is thuis tegen Leerdam Sport favoriet om verder te bekeren, want een gelijkspel is voor de Meerkerkse derdeklasser al genoeg. Alleen bij een zege met minstens drie goals verschil maakt vierdeklasser Leerdam Sport zelf nog kans op poulewinst.

Asperen-SC Everstein

Asperen is na twee duidelijke nederlagen al uitgeschakeld. In Asperen heeft derdeklasser SC Everstein zaterdag de beste winstkansen. Alleen als poulekoploper SV Meerkerk faalt, kan SC Everstein overigens nog verder bekeren.

Beesd-BLC

Beesd speelde nog niet voor de districtsbeker en ontvangt zaterdag de Bossche derdeklasser BLC. Alleen een stunt tegen deze sterke Brabantse club biedt Beesd kans op verdere bekerdeelname.

Rhelico-MVV’58

Rhelico en MVV’58 zijn allebei al uitgeschakeld. Er staan zaterdag in Rumpt dus geen directe belangen en alleen de regionale eer op het spel. Aan haar hogere stand is derdeklasser MVV’58 echter wel verplicht om van Rhelico te winnen.

Anton van der Giessen

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen