Erewedstrijd voor topschutter Simon van Zante (SC Everstein)
Erewedstrijd voor topschutter Simon van Zante (SC Everstein) regio-voetbal.nl

Erewedstrijd voor topschutter Simon van Zante (SC Everstein)

Nieuws 259 keer gelezen

EVERDINGEN – Na een nek-aan-nek race met Floris Kool (HSSC’61) is Simon van Zante (SC Everstein) erin geslaagd om eerste te worden in het topschuttersklassement van de regio Vianen. Op woensdag 13 juni (aanvang 19.30 uur) speelt SC Everstein een erewedstrijd tegen een regioteam dat is samengesteld uit spelers van Brederodes, Lekvogels en HSSC’61. Voorafgaand krijgt Van Zante de Topschuttersprijs van Het Kontakt.

Het heeft er even om gehangen wie dit seizoen de beste schutter van de regio Vianen zou worden. Aanvankelijk leek Swen van Dorp (Lekvogels) de beste papieren te hebben. Doordat Kismet zich terugtrok moest hij doelpunten inleveren, waardoor Simon van Zante zich op kop van de ranglijst nestelde. Op de laatste vier speeldagen schoot Floris Kool met 7 treffers echter flink uit zijn slof. Hij eindigde daardoor op 20 doelpunten, en dat was er één te weinig om Van Zante te achterhalen.

Sinds 1985/1986 wordt het voetbalseizoen afgesloten met het spelen van een wedstrijd voor de beste schutter. Aanvankelijk waren daar de selecties van SC Everstein, Vianen (zaterdag en zondag) alsmede Brederodes (zaterdag en zondag) bij betrokken. Dit seizoen waren alleen Brederodes (zaterdag) en SC Everstein nog in de race. Daarom is besloten om HSSC’61 en Lekvogels er voortaan bij te betrekken, en volgend seizoen ook Vianen.

Lekker seizoen
Van Zante maakt vijf seizoenen deel uit van de selectie van SC Everstein. In die periode scoorde het team 206 keer, en daarvan nam hij er 59 voor zijn rekening. Met 19 treffers werd hij in 2014/2015 topscorer van het seizoen, en deze keer eindigde hij op 21. “Maar ik ben nu een heel andere speler dan destijds”, vertelt Simon. “Toen was ik centrumspits in een 4-3-3 systeem, terwijl we dit seizoen grotendeels 3-4-3 hebben gespeeld met mij achter de spitsen. In dit systeem krijg ik meer kansen, en vandaar die 21 doelpunten. Hoewel ik ook mindere wedstrijden heb gespeeld is me dat goed bevallen, en voor mijn gevoel heb ik een lekker seizoen gedraaid.”

Selectie
De selectie van het combiteam, dat wordt gecoacht door Charly Olf (trainer Brederodes) bestaat uit de volgende spelers: Floris Kool, Arwin van Soest, Jari Aantjes, Tristan Koet en Frank de Goeij (HSSC ’61); Jelle van Dam, Rocco van Dam, Swen van Dorp, Jesse Kersbergen en Ralf van Klij (Lekvogels); Bastian Spriel, Dennis Kruyk, Ivo Toxopeus, Bowan de Bruin en Tasos Iltsidis (Brederodes).

Los van enkele vakantiegangers treedt SC Everstein in zijn sterkste formatie aan. Mogelijk doet trainer Rob van den Broek een beroep op enkele spelers die volgend seizoen voor de roodwitten uitkomen. Het duel wordt geleid door scheidsrechter Arie Kant uit Giessen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Vincent van Lopik (r) vorig seizoen in actie tegen SV Meerkerk.
Vincent van Lopik neemt na veertien jaar afscheid van hoofdmacht Hardinxveld 21 uur geleden
Afbeelding
Unitas schrijft voor nieuw seizoen team onder 23 jaar in 27 apr, 08:30
Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 26 apr, 13:13
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 26 apr, 12:59
Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 26 apr, 10:32
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 26 apr, 08:01