Zwarte voetbalschoen maakt comeback
Zwarte voetbalschoen maakt comeback regio-voetbal.nl

Zwarte voetbalschoen maakt comeback

Nieuws 15 keer gelezen

Waar voetbalschoenen de laatste jaren steeds bonter en feller gekleurd leken te worden, is de klassieke zwarte schoen weer bezig met een opmars. Dat blijkt uit onderzoek van online vergelijking specialist beslist.nl. Tussen de populairste schoenen op beslist.nl zitten steeds vaker overwegend zwarte, of volledig zwarte kicksen.

De stijgende populariteit van zwarte voetbalschoenen is opmerkelijk te noemen. Sinds de eeuwwisseling domineren opvallende en fel gekleurde voetbalschoenen de Nederlandse voetbalvelden. Daar lijkt nu verandering in te zijn gekomen; de zwarte schoen maakt een comeback.

De populairste modellen van dit moment, de Nike Mercurial Victory VI Dynamic Fit FG, Adidas X 15.1 FG/AG en Adidas Copa Mundial zijn allemaal overwegend zwart, of verkrijgbaar in een overwegend zwarte kleursamenstelling.

Meeste voetbalclubs spelen in het rood
Omdat de zwarte - of juist gekleurde - voetbalschoenen moeten matchen met het voetbaltenue, heeft beslist.nl ook gekeken naar de clubkleuren van Nederlandse voetbalclubs. Een analyse van data van de KNVB laat zien dat een meerderheid van de Nederlandse voetbalclubs in een roodkleurig tenue speelt (10,1%). Ook blauw/witte (9,5%) en rood/witte (9,3%) tenues zijn in trek bij voetbalclubs.

Regionale verschillen in clubkleuren
Er zijn sterke regionale verschillen met betrekking tot de verschillende clubkleuren. Zo hebben voetbalclubs uit de provincies Noord-Holland en Zuid-Holland voornamelijk wit als clubkleur (respectievelijk 12,5% en 12,6%). In de provincies Zeeland (12,65%) en Noord-Brabant (14,4%) draagt men voornamelijk gele tenues.

In de provincies Limburg (12,4%), Gelderland (11,7%), Utrecht (13%) en Groningen (13,2%) draagt men voornamelijk rode tenues. In de noordelijke provincies Overijssel (10,1%), Flevoland (21,4%) en Friesland (11,2%) hebben de meeste voetbalclubs blauw/witte tenues. De primaire clubkleur in Drenthe is blauw; 11,8% van de voetbalclubs heeft blauw als hoofdkleur in deze provincie.

Bekijk het volledige overzicht van voetbalschoenen en clubkleuren op: https://www.beslist.nl/info/voetbal.html

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden