• Mark Timmer en Ronald Rietveld zijn met hun ondernemingen de hoofdsponsors van de EM - Van der Wal Cup.
• Mark Timmer en Ronald Rietveld zijn met hun ondernemingen de hoofdsponsors van de EM - Van der Wal Cup. Foto: Rick den Besten

Inschrijven voor EM Van der Wal Cup en 2020-2021 kan vanaf heden

19 jul, 05:30 Nieuws Regio-Voetbal Toernooien 1.109 keer gelezen

REGIO - Regio-Voetbal zal volgend seizoen het zesde toernooi om de EM Van der Wal Cup organiseren. Het vrouwentoernooi, waarvoor de gesprekken met een potentiële nieuwe sponsor/naamgever lopen, is toe aan editie nummer vier.

De vorige toernooi-editie kon vanwege de coronapandemie niet worden afgemaakt.

EM Kantoorsystemen en Van der Wal Interieurs uit Leerdam zijn de hoofdsponsors van het toernooi.

Deelname is voorbehouden aan de clubs die tot het kerngebied van Regio-Voetbal (zie op de website de tabbladen 'clubs zaterdag' en 'clubs zondag') behoren. Er zal ook in het seizoen 2020-2021 weer nauw samengewerkt worden met de GSV, die de scheidsrechters zal leveren.

Opzet
De definitieve toernooi-opzet (starten met poulefase of meteen een knockoutsysteem) zal mede afhankelijk zijn van het aantal aanmeldingen. Hoe dan ook garandeert de organisatie alle deelnemers aan de EM Van der Wal Cup en het vrouwentoernooi minimaal twee wedstrijden.

De toernooicommissie zal proberen rekening te houden met de wens van veel clubs om de kwart- en halve finales van de toernooien niet 'pas' in de beslissende fase van de competitie (april/mei) af te werken, maar al eerder.

In de eerste fase van het toernooi tracht de organisatie flinke reisafstanden te voorkomen. Ook wordt rekening gehouden met de competitie-indeling.

Doordeweeks
De wedstrijden zullen doordeweeks (de dinsdag (m) en woensdag (v) gelden als voorkeursspeelavond) worden afgewerkt. De toernooien beginnen medio oktober, na de competitiestart.

Op verzoek van veel clubs blijft terugwisselen toegestaan. Een terugwissel telt wel mee in het maximale aantal van vijf wissels per ploeg.

Aanmelden
Het inschrijfgeld bedraagt voor de EM Van der Wal Cup en het vrouwentoernooi bedraagt 60 euro.

Aanmelden kan via de volgende e-mailadressen: info@regio-voetbalcup.nl of info@regio-voetbal.nl. De inschrijving sluit eind augustus/begin september.

Bij de inschrijving graag vermelden:

- Naam club
- Welk toernooi: EM Van der Wal Cup en/of Regio-Voetbal Cup VR
- Naam contactpersoon (+ e-mailadres)

De inschrijving voor de jeugdtoernooien (MO13, JO13, MO15 en JO15) zal medio augustus van start gaan.

Rick den Besten

Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie