Eersteklassers Almkerk en GRC 14 wacht pittige competitie | Voetbalnieuws uit de regio, altijd actueel
Logo regio-voetbal.nl
• Almkerk en GRC 14 treffen elkaar weer in de 1e klasse C.
• Almkerk en GRC 14 treffen elkaar weer in de 1e klasse C. (Foto: Jan Noorlandt)
Voorbeschouwingen

Eersteklassers Almkerk en GRC 14 wacht pittige competitie

  •   keer gelezen   Nieuws

ALMKERK/GIESSEN • Almkerk en GRC 14 krijgen dit seizoen in 1C te maken met een grote inbreng uit de Utrechtse regio.


Trainer Ad van Seeters van Almkerk kun je rustig duiden als een zeer gedreven en fanatieke trainer. Het is de aard van het beestje. 

“Als voetballer had ik dat al en later als trainer is de passie alleen maar groter geworden. Maar als ik mezelf vergelijk met trainers als Guardiola en Conte ben ik nog heel rustig”, reageert de inmiddels 68-jarige Van Seeters. 

Hij zit al 35 jaar in het trainersvak. “Tegen de spelers zeg ik altijd: er komt heel veel informatie binnen, maar probeer het goed te filteren, hou de goede dingen vast en het overtollige moet gewoon het ene oor er in en het andere oor uit. Mijn drijfveer is nog steeds dat je er met elkaar veel plezier aan beleeft. Daarom ben ik ook altijd in het amateurvoetbal gebleven”, aldus Van Seeters, die aardig wat clubs op zijn naam heeft staan, waaronder Baronie en Kozakken Boys, maar nooit een clubhopper geweest. 

“Mensen vroegen zich wel eens af waarom ik met mijn drive nooit het betaald voetbal apprecieerde. Ik vind het echter belangrijk om altijd jezelf te blijven. In het betaalde voetbal moet je vaak dingen doen waar je niet achter staat en als amateurtrainer kun je gewoon je hart volgen”, aldus Van Seeters.

Koffiedik
Van Seeters is begonnen aan zijn tweede seizoen bij Almkerk. Een aantal spelers is vertrokken en er zitten veel nieuwe namen in de selectie, waaronder de talentvolle van Sleeuwijk overgekomen Jenner Koek. Het afgelopen seizoen had Almkerk het in het begin best moeilijk. Vervolgens deden de Almkerkers nog mee om de tweede periode en toen kwam corona.

Dit seizoen legt Van Seeters de lat bij voorbaat niet hoger. “We zijn ingedeeld in de regio Utrecht. Wat ik van de jongens en het bestuur begrijp is dat dat best een pittige afdeling is, met clubs als Huizen, Zuidvogels en Breukelen. Het is voor mij dan ook lastig in te schatten. Het is een beetje koffiedik kijken waar we uitkomen.”

Trots
‘Handhaven’ is elk seizoen het sleutelwoord bij GRC 14. De tweedorpenclub weet zich al vijf seizoenen lang in de eerste klasse te handhaven. “Knap”, vindt trainer Piet Kruif, die aan zijn derde seizoen is begonnen op sportpark Almbos.

De Kruif heeft het nog prima naar zijn zin bij de dorpsclub op de grens van Giessen en Rijswijk. “Het enige vervelende is dat als de competitie begint er meer kans is dat je een wedstrijd verliest dan wint. Dat is best wel eens moeilijk. Aan de andere kant vind ik het wel superknap dat wij met vooral eigen jongens uit de twee dorpen eerste klasse kunnen spelen. Ik denk dat we daar wel trots op mogen zijn.” 

De Kruif heeft veel ervaring als trainer en rolde al op jonge leeftijd het trainersvak in bij Ophemert, nadat hij als speler voor de derde keer zijn been had gebroken. Samen vormde hij een succesvol duo met Hans Kraay jr. Liefst vijftien jaar stond De Kruif bij Ophemert en later FC Lienden aan de zijde van Kraay jr. 

Aderlating
De 50-jarige trainer richt nog even zijn blik het nieuwe seizoen met GRC 14. In de selectie is er weinig veranderd. Het vertrek van talent Ousmane Traore naar Achilles Veen is wel een aderlating. Charif Chahid (Brabantia), Danilo Kros (Sleeuwijk), Koen van Baardwijk (DESK), Dylan Roovers (DESK) en Alex Janssen (OJC Rosmalen) kwamen de selectie versterken. In zijn eerste jaar redde GRC 14 het op het nippertje, maar de club pakte toen wel een periodetitel.

“Dat was absurd. Als je dat hier van tevoren zegt, word je voor gek verklaard”, grinnikt De Kruif. Het afgelopen seizoen had GRC 14 het ook lastig en bracht de coronastop redding. Piet de Kruif houdt het ook voor dit seizoen dan ook opnieuw en wijselijk voorlopig maar op handhaving in de eerste klasse.

Nico van Es

Tom Oostra
Redactiecoördinator van Het Kontakt Land van Heusden & Altena en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @tomoostra op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup