• Jesse en Ruben de Raad.
• Jesse en Ruben de Raad. Foto:Richard van Hoek Fotografie

Jesse en Ruben de Raad naar Nieuw-Lekkerland: ‘Een packagedeal, twee voor de prijs van één’

9 sep 2020, 17:30 Nieuws Voorbeschouwingen 2.415 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND • Vanaf hun jongste jeugd voetbalden Ruben en Jesse de Raad bij Pelikaan in Zwijndrecht. Dit voorjaar vonden ze de tijd rijp om een stap in het onbekende te zetten én hun ambities te volgen: ze kozen voor zaterdageersteklasser Nieuw-Lekkerland.

“Ik werd door Nieuw-Lekkerland gebeld met de vraag of ik wilde komen praten”, vertelt Ruben de Raad (21). “Leek me een goed idee, alleen stelde ik wél als voorwaarde dat ook mijn broer Jesse zou aansluiten. We hadden samen afgesproken dat we alleen sámen zouden verkassen naar een andere club; een ‘packagedeal’ dus, ha ha! Twee voor de prijs van één.”

Automatismen
Er waren meer clubs die aasden op de gebroeders De Raad, maar uiteindelijk kozen ze voor Nieuw-Lekkerland. “Er waren een paar dingen die ons aanspraken, vertelt Jesse de Raad (24). “De club speelt eerste klasse, een niveau hoger dan Pelikaan. We zouden er dus écht op vooruit gaan en dat is precies wat Ruben en ik wilden. Nu we bij Nieuw-Lekkerland voetballen mogen we vaststellen dat we een prima keuze hebben gemaakt. We voelen ons thuis in de spelersgroep. Natuurlijk is het nog wel wennen op voetbaltechnisch gebied. je hebt gewoon veel trainingen en wedstrijden nodig om aan automatismen en samenhang te werken. Op welk been speel je een medespeler aan, op welke momenten gaat ‘ie diep; het is allemaal een kwestie van zien, ondervinden en finetuning.”

“Ook de rest van de vereniging moeten we nog goed leren kennen. Vanwege de corona-maatregelen is het lastig om je echt tussen de mensen te mengen. Dat is best balen, want Jesse en ik zijn allebei sporters die juist óók van gezelligheid houden.”

Schorsing
Ruben de Raad is door Nieuw-Lekkerland aangetrokken om de aanval te versterken. Hij kan zowel als centrumspits als nummer 10 uit de voeten. Het gaat evenwel nog een aantal maanden duren eer hij in wedstrijdverband mag uitkomen.

“Klopt, ik ben nog geschorst tot de winterstop”, zegt hij. “Dat had te maken met een akkefietje met een supporter in een wedstrijd tegen Sleeuwijk. Ik had nog even een stille hoop dat mijn schorsing zou doorlopen in coronatijd, maar dat feest ging niet door. De KNVB heeft ‘m opgeschort zodat ‘ie pas ingaat als er daadwerkelijk gevoetbald wordt. Da’s echt jammer, want ik wil graag zo snel mogelijk weer om de punten kunnen spelen. Zonder ‘corona’ had ik alweer in het veld kunnen staan.”

Verjongd
Jesse de Raad is bij Nieuw-Lekkerland een serieuze kandidaat voor in de verdediging. “ik hoop mijn steentje bij te dragen aan een goed spelend en succesvol Nieuw-Lekkerland. Afgelopen jaar draaide het team mee in de bovenste regionen van de eerste klasse. Het zou mooi zijn als dat weer gaat lukken met een sterk verjongd team, een ploeg die zeker ook is samengesteld met het oog op de verdere toekomst. We gaan ervoor.”

Jan Timmer

Freelance-redacteur Het Kontakt Krimpenerwaard, Klaroen.nl en Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app